Gazete Vatan Logo

O halde eve tüp de almayalım

Erdoğan nükleer santral konusunda gelen eleştirilere böyle yanıt verdi

BAŞBAKAN Erdoğan nükleer santral konusunda belirledikleri programı gerçekleştireceklerini bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan her işin tehlikesi olduğunu belirterek “Riski olmayan hiçbir yatırım yok. Yani o zaman evinize Aygaz tüpü de koymamak gerekir. Köprüler yıkılıyor. Köprü de mi yapmayalım” diye konuştu

BÜTÜN dünya nükleer programlarını gözden geçirirken Mersin Akkuyu ve Sinop’ta nükleer güç santrali kurmaya hazırlanan Türkiye’nin Enerji Bakanı’ndan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kararlı konuştu.

Rusya’ya gitmeden önce Esenboğa’da basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’a bir gazeteci, “İsviçre, Almanya gibi bazı ülkeler de askıya alma, nükleer projeleri durdurma gibi kararları ardı ardına açıklıyor. Türkiye’nin nükleer projeleri askıya alma gibi bir düşüncesi var mı?” diye sordu. Erdoğan, şöyle yanıt verdi: “Rusya ile yaptığımız görüşmeler ve nükleer enerji ile ilgili atacağımız adım konusunda herhangi bir askıya alma gibi düşüncemiz veya böyle bir takvim söz konusu değil. Takvim işliyor ve bir an önce programımızı gerçekleştirelim, bitirelim istiyoruz. Riski olmayan hiçbir yatırım yok. Yani evinize Aygaz tüpü de o zaman koymamak gerekir veya bir doğalgaz hattı çekmemek gerekir veya ülkeden ham petrol hattının geçmemesi gerekir. Şimdi bunlar hangisi olursa olsun herhangi bir tehditle ya da saldırıyla karşı karşıya kaldığı zaman bunların az veya çok bir bedeli olur. Yani kozmetik dünyanın içerisinde birçok sıkıntılar var. Ve bu kozmetik yaşamın içerisindeki sıkıntılar güzelliği getirirken bu güzelliğin yanında da bakıyorsunuz birçok sıkıntıları da getiriyor. Ama kimse ondan vazgeçmiyor. Yine kullanmaya devam ediyor. Bu ise çok daha farklı. Adeta bizim enerjideki sıkıntılarımızı büyük ölçüde aşmamıza vesile olacak. Ama böyle bir, Allah göstermesin fevkalade yüksek 8.9 büyüklüğündeki bdeprem bırakın nükleer enerjiyi, görüyorsunuz, televizyonlarda izliyoruz köprüler vesaire.. Yani köprüleri yapmayalım mı? Bütün o dev köprüler gördünüz gitti. Şimdi bizim 1. köprümüz, 2. köprümüz ne bileyim 3. köprü bunların hepsi hesapta. Bütün tedbirleri alacağız ve bu tedbirlerle de tabii bu tür adımları da atacağız”.

Haberin Devamı