Gazete Vatan Logo

O hakimlere tahliye yok

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılandıkları davada tahliye taleplerini reddetti.

O hakimlere tahliye yok

Haklarında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “görevi kötüye kullanmak” ve “gizliliği ihlal” suçlarından iddianame hazırlanan ve Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılandığı davada, dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yapıldı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen son duruşmada, sanıklar ve avukatları, tutukluluğa yönelik itirazlarını dile getirdi ve tahliye talebinde bulundu. Avukatların savunma yapmak için süre istemesi üzerine bir sonraki duruşmayı 30 Mayıs’a bırakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, sanıkların tutukluluk halinin ise bugün (dün) incelenmesine karar vermişti. Heyet, yaptığı inceleme sonucu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

KPSS davası başlıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 51 kişi hakkında hazırladığı iddianamede Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianameden: “Soruşturmanın konusunu oluşturan bu örgütün, bireylerin Anayasa’dan kaynaklanan fırsat eşitliği gibi temel haklarını ortadan kaldırarak, toplum düzenini, kamu güvenliği ve barışını tehlikeye düşürdüğü, gerçekleştirdiği eylemlerle vatandaşların devlete olan güven duygusunu zedelediği, devlet sistemine kendi mensuplarını haksız, hukuksuz bir şekilde yerleştirdiği, emek hırsızlığı yaptığı aşikardır.” Sanıklar hakkında “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçları yöneltildi.

Haberin Devamı