Gazete Vatan Logo

O hakim ve savcılar şimdi yargı önünde

2012’deki hakim ve savcı sınavının sorularının sızdırılmasıyla ilgili davada 82 hakim ve savcı yargılanırken, dün birçok hakim ve savcı daha gözaltına alındı

O hakim ve savcılar şimdi yargı önünde

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 2012’deki “Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı” sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58’i tutuklu 82 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülen davanın ilk duruşmasına 58 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı.

‘Lanet olsun FETÖ’ye’

Duruşmada Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Hazine Müsteşarlığının avukatları da “müşteki” olarak yer aldı. Tutuklu sanıklardan Ertuğrul Günaydın, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Şu anda dünyanın en tehlikeli terör örgütü FETÖ’ye üye olmakla suçlanıyorum” dedi.

Günaydın, 2012’deki sınavın matematik testindeki 8 sorunun hepsine doğru cevap verdiğini hatırlamadığını belirterek, “2012’de eşimden boşandığım için sınava bir öğrenci gibi rahat hazırlandım. Bekar olduğum için kafam daha da rahattı, başarılı olmamı buna bağlıyorum. Benim bağlılığım sadece devletime, milletime ve bayrağımadır. Lanet olsun FETÖ’ye ve FETÖ’cülere” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FETÖ’nün haberleşme aracı ByLock’u “turuncu seviyede” kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Ahmet Atilla Kavuran da “ByLock hesabı ve yazışmaları bana ait değil” dedi. Duruşmaya 22 Mart Çarşamba gününe kadar ara verildi.

16’sı daha adliyede

Samsun’da HSYK tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edildikten sonra haklarında yakalama emri çıkarılıp polis tarafından gözaltına alınan 16 hakim ve savcı dün adliyeye sevk edildi. Daha önce gözaltına alınan Hakim ve Savcıların Etkin Pişmanlık Yasasından faydalanmak için verdikleri ifadelerden yola çıkan HSYK çeşitli illerde görev yapan 202 hakim ve savcıyı geçen 17 Mart’ta mesleklerinden ihraç etmişti. Bunlardan 16’sı dört gün önce gözaltına alınmıştı.