Gazete Vatan Logo

O görüşmede belgeleri aldı

Rus avukatla yaptığı görüşmede Hillary Clinton’a ilişkin hiçbir bilgi almadığını söyleyen ABD Başkanı Trump oğlu Trump Jr’ın, o buluşmada Demokrat Parti’ye yapılan yasa dışı bağışlarla ilgili bir dosya aldığı ortaya çıktı

O görüşmede  belgeleri aldı

ABD’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Amerikan basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Trump Jr’ın Kremlin bağlantılı Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüştüğü toplantıda, Rinat Akhmetshin adlı eski bir Sovyet ajanının da bulunduğu yazdı. Şu anda ABD’de Rusya adına lobi faaliyetleri yürüten Akhmetshin, Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada söz konusu buluşmaya katıldığını kabul etti.

New York’taki Trump Tower’da gerçekleşen buluşmada Veselnitskaya’ya eşlik ettiğini söyleyen Akhmetshin, Rus avukatın, Trump Jr’a plastik bir dosyanın içinde bazı evraklar verdiğini belirtti. Söz konusu evrakların Demokrat Parti’ye yapılan yasa dışı bağışlarla ilgili olduğunu vurgulayan eski Akhmetshin, söz konusu evrakların Trump’ın başkanlık kampanyasında işine yarayacağı için oğluna verildiğini ifade etti. Akhmetshin ayrıca, kendisinin Sovyetler Birliği döneminde istihbarata karşı koyma servisinde çalıştığını, ancak hiçbir zaman resmi ajan eğitimi almadığını belirtti.

Haberin Devamı

Ruslar yalanladı

Rusya Savcılık Ofisi, Trump Jr’ın, babasının Demokrat rakibi Hillary Clinton’a zarar verebilecek bazı bilgilere sahip olduğunu söylediği iddia edilen Rus avukat Veselnitskaya’yla gerçekleştirdiği görüşmeye aracılık ettiği yönündeki iddiaları reddetti. Rusya Savcılık Ofisi’nin uluslararası işbirliğinden sorumlu yöneticisi Denis Grunis, Savcılık Ofisi’nin, Trump Jr’ın Veselnitskaya’yla Haziran 2016’da yaptığı görüşmeye aracılık etmediğini söyledi.

Söz konusu görüşmede, Trump’ın damadı Jared Kushner ve o zamanki kampanya sorumlusu Paul Manafort da yer aldığı belirtiliyor. Trump Jr ise Veselnitskaya’yla görüştüğünü doğrulasa da avukatın kendisine ‘elle tutulur bir bilgi vermediğini’ açıklamıştı.