Gazete Vatan Logo

O fotoğrafları paylaşınca...

O fotoğrafları paylaşınca...

Milyonluk vurgun yapıp, yabancı uyruklu kadınlarla çekilmiş fotoğraflarını Facebook'ta paylaşan belediye çalışanı Ahmet Yazıcıoğlu, 15 yıl hapse mahkûm edildi

Antalya'da çalıştığı belediyeye ait 1 milyon 30 bin lirayı zimmetine geçiren dava ve icra takip görevlisi Ahmet Yazıcıoğlu'na 15 yıl hapis cezası verildi. Yazıcıoğlu, yaptığı vurgunun ardından Facebook hesabında yabancı uyruklu kadınlarla çekilmiş fotoğraflar paylaşmıştı.

YÜZLERCE İCRA EVRAKI ÇIKTI

Muratpaşa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde dava ve icra takip görevlisi olarak çalışan Ahmet Yazıcıoğlu (45), belediyeye ait 1 milyon 30 bin lira parayı adliye veznesine yatırmak yerine zimmetine geçirdi. İhbar üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yazıcıoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesaplarını incelemeye aldı. Yazıcıoğlu'nun Facebook'ta yabancı uyruklu kadınlarla eğlence mekânlarında çekilmiş fotoğrafları olduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Ahmet Yazıcıoğlu'nu gözaltına aldı. Zanlıya ait evde yapılan aramada ise belediyeye ait yüzlerce icra evrakı bulundu. Paraları eğlence mekânlarında harcadığını itiraf eden zanlı tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

'PİŞMANIM' DEDİ

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan Yazıcıoğlu, "Zararı ödeyemediğim için çok üzgünüm. Cezaevi bana özlemeyi, sabretmeyi ve vefa duygusunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İyi gün dostlarımın hiçbiri yanıma gelmedi. Geriye dönme imkânım olsaydı bu suçu işlemezdim. Pişmanım" dedi. Mahkeme, sanığı "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 yıl 11 ay 7 gün ağır hapse mahkûm etti. Ayrıca "Resmi evrakta sahtecilik" suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, aynı davada yargılanan belediye çalışanı Suzan Yılmaz'ın suçu olmadığı için "nitelikli zimmet ve resmi evrakta sahtecilik" suçlarından beraatına karar verdi. (SABAH)