Gazete Vatan Logo

O emniyet müdürü beraat etti

Trafikte tartıştığı motosikletliyi vuran emniyet müdürü beraat etti.

O emniyet müdürü beraat etti

Emniyet müdürü Celal Yılmaz hakkındaki karar oy çokluğu ile alındı. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’na 3 el ateş ederek öldürmüştü.

Tutuksuz sanık Celal Yılmaz sorgusunda, “Öncelikle aile adına üzgünüm, istemediğim bir olaydı” dedi. Duruşmalardan vareste tutulmak istediğini beyan eden tutuksuz sanık Yılmaz, olayın olduğu tarihte Türkiye’nin gündemindeki durumun herkes tarafından bilindiğini, kendisinin de uzun süre Terörle Mücadele Şubesi’nde çalıştığını belirtti.

Seyir halindeyken şahsın direksiyonunu tehlikeli vaziyette aracının önüne kırdığını savunan Yılmaz şunları söyledi:

“Ona karşı bir şey yapmamama rağmen bağıra bağıra peşimden geldi. Bir ara durmak istedim ancak her türlü eylemin beklenilmesi durumunda anonslar ve bilgiler geldiğinden dolayı ister istemez psikolojik bir hale geliyor insan. Şahsa yolda herhangi bir şey demememe rağmen, evimin önüne kadar bizi takip etti. Direksiyonu arabamın önüne kırıp durdu ve indi. Polis olduğumuz söyledikten sonra çekip gitti. Yanımda eşim olduğundan dolayı da ben de uzatmamıştım. Ben evime gittim, aracımı park ettikten sonra geri geldim. Güvenlikçi arkadaşlar şahsın, ‘biraz sonra burada büyük bir olay olacak’ diyerek ayrıldığını söylediler. Ben geleceğini tahmin etmiyordum ama gelirse de 155’i arayın polis gelsin, dedim.

Haberin Devamı

Tam vedalaşırken şahıs tekrar geldi. Belki yine konuşur düşüncesiyle ben araya girmedim, özel güvenlikçi arkadaşlar muhatap oldu. Silahını doldurduktan sonra benden önce davrandığından dolayı ben de güvenlikçilerin arkasına saklanarak silahımı hazır vaziyete getirdim. Mesafenin kısa olması, ortada üç tane silahsız vatandaşın olması ve silahı hazır bir vatandaşın karşıda beklemesi. Bu tür durumları da göz önüne alarak aradaki güvenlik görevlisi arkadaşın omuz kısmından kendimi direk hedef konumuna getirdim. ‘Silahı bırak’ dedim ve silahı bana doğrulttu. Bu esnada ‘tık’ diye bir ses geldi. O esnada ben de tetiğe bastım. Aldığımız eğitim ve refleks gereği duble atış yaptım. Vatandaş düşüşe geçince etkisiz hale geldiği kanaatiyle atışı kestim. Yani direk öldürmek maksadıyla değil, arada güvenlikçi olması nedeniyle etkisiz hale getirmek amacıyla ateş etmiştim. Tamamen silahsız vatandaşları ve kendimi korumak amacıyla hamle yaptım. Avukatımız aracılığıyla üzgün olduğumuzu belirtmek maksadıyla haber gönderdik ama karşı taraftan bir cevap gelmedi. Çok üzgünüm.”

Haberin Devamı