Gazete Vatan Logo

O dönem ben başbakan değildim!

O dönem ben başbakan değildim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazartesi günü Başbakanlık Resmi Konut’ta, iki parti arasında karşılıklı güvenin henüz tesis edilemediğine yönelik örnekler sunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, kendi sorumluluk dönemini anımsattığı öğrenildi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki pazartesi günü Başbakanlık Resmi Konut’ta 4 saat 20 dakika süren kritik koalisyon görüşmesinde, taraflar “karşılıklı güvenin tesis edilemediği” noktasında bazı örnekleri birbirine sundu. Kılıçdaroğlu’nun bazı yakın kurmaylarına, bu diyaloğa ilişkin örnekler de sunduğu kaydedildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, iki örnekle 13 yıl boyunca sert muhalefet ettikleri Ak Parti iktidarına neden güvenmediklerini anlattı.

Sayıştay raporları ve tutuklu vekiller çıkışı

Kılıçdaroğlu’nun, “Sayıştay raporları TBMM’den kaçırılıyor. Gerçek anlamda bir denetim yapılamıyor. TBMM, Sayıştay’ın, hükümetin ve Meclis Başkanlığı’nın tutumu nedeniyle görevini yapamaz hale getirildi. Aynı zamanda 2011’de tutuklu milletvekilleri sorununa ilişkin partiniz yetkilileri ile partimiz yetkililerinin imzalandığı protokolü, imzalanmasından çok kısa bir süre sonra sizler tarafından reddedildi. Bu iki konu, size bugün neden daha fazla güvenmediğimiz konusunda önemli iki veriyi oluşturuyor” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun bu örnekler üzerine, “O dönem ben Başbakan değildim” dediği, Başbakan olmadığı bir dönemin sorumluluğunu şu anki koalisyon görüşmelerinde masaya getirmenin doğru olmadığına işaret ettiği öğrenildi. Kulislerde, Davutoğlu’nun ilgili sözlerinin, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir çıkış içermediği, o konuların bugün masaya getirilmesini doğru bulmadığı için sarfettiği belirtiliyor. (Meriç Tafolar/Milliyet)