Gazete Vatan Logo

O davada yeni yargı paketi umudu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından, aralarında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da yargılandığı 130 sanıklı davada yargılamaya bugün de devam edildi. Adliye girişinde alkışlarla karşılanan Başkan Kocaoğlu, "Elimiz yüreğimizde tahliye bekliyoruz" dedi. Sanık avukatları ise, yeni yargı paketi kapsamında tutuklu sanıklar için adli kontrol talebinde bulunacaklarını dile getirdi. Savcı da 7 sanık için tahliye istedi.

2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında polisin gerçekleştirdiği operasyonların ardından tutuksuz olan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarında bulunduğu, 2’si aranan, 2’si başka suçtan tutuklu olmak üzere toplam 22’si tutuklu 130 sanığın yargılanmasına, geçen Nisan ayı başında İzmir Özel Yetkili 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mete Atilla Kırdar, Bahattin Yadoğlu’nun mağdur, Cevahir Cem Kiraz, Kazım Murat Aydın’ın şikayetçi olduğu davanın ilk celsesi 10 gün sürdü. İlk duruşmanın sonunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza A.Ş. Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları’nın tahliyesine karar verildi. Daha sonra, kültürel faaliyetlerin ihaleleriyle ilgili tutuklanan iki organizatör de ara kararla tahliye edildi. Davadaki tutuklu sanık sayısı 18’e düştü.

18’i tutuklu 130 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, dün, sabah saatlerinde aynı mahkemede tekrar görülmeye başladı. Yaklaşık yedi saat süren duruşmanın ilk gününde, 1 sanık 25 tanık dinlendi.

TAHLİYE TALEPLERİ ALINACAK

Bugüne sanık avukatlarının tahliye talepleri için ertelenen duruşma, sabah saat 10.15’de tekrar başladı. Adliye dışındaki binalara yine Başkan Kocaoğlu’nun fotoğrafları ve afişleri asılırken, grupların sessiz bekleyişlerine devam ettikleri görüldü. Saat 09.45 sıralarında adliyeye eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte gelen, alkış ve ’İzmir Aziz’dir aziz kalacak’ sloganlarıyla karşılanan Başkan Kocaoğlu, "Elimiz yüreğimizde bugün hep beraber tahliye bekliyoruz. Hep beraber bugün arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. Bunun için gelişmeleri bekliyoruz" dedi. Başkan Kocaoğlu, yeni yargı paketi kapsamında tutuklu sanıklar için tahliye umudu doğmasıyla ilgili olarak, "Hepimiz umutluyuz. Ülkemizin de talebi bu yönde. Yaşayıp göreceğiz" diye konuştu.

SAVCIDAN 7 TAHLİYE TALEBİ

18 tutuklu sanığın bulunduğu İzmir Büyükşehir Davası’nın ikinci günkü oturumunda davanın savcısı 7 sanık hakkında tahliye istedi. Savcı, İBB Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İBB Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Organizatörler Alaattin Eraslan, Faruk Faruk Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu’nun tahliyesi önerdi. Mahkeme sanık ve avukatların savunmalarıyla sürüyor.

Bugünkü duruşmada, sanık avukatlarının, mahkeme heyetinden, yeni yargı paketi kapsamında tutuklu sanıklar için tahliye ve adli kontrol talebinde bulunacakları öğrenildi. Kamuoyunda yeni yargı paketinin çeşitli operasyonlarla tutuklanan sanıklar için yarattığı tahliye umudu, İzmir Adliyesi’ne de taşınırken, mahkeme heyetinin vereceği karar merak konusu oldu.

Haberin Devamı