Gazete Vatan Logo

O da çok küfür ediyor ama...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de ’Hayalet Sürücü- 2’ adlı filminin final sahnelerinin çekimleri için Pamukkale’de bulunan Oscar ödüllü ABD’li ünlü aktör Nicolas Cage ile görüştü, ardından Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışına katıldı. Erdoğan, yolda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile fazla uğraşmamasını isteyen bir vatandaşa, "O da çok küfür ediyor ama" yanıtını verdi.

Dün gece Burdur’dan Denizli’ye gelerek işadamlarına seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah konakladığı Colossae Otel’de ’Hayalet Sürücü 2’ adlı filmin final sahnesi çekimleri için Pamukkale’de bulunan ve aynı otelde kalan Oscarlı aktör Nicolas Cage ile görüştü. Basına kapalı görüşmede İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmeden sonra Başbakanlık otobüsüyle Ankara Yolu üzerinde bulunan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış törenine katılmak üzere yola çıktı. Pamukkale Kocaçukur Mevkii’nde otobüsü durduran Erdoğan, yolda toplanan vatandaşlarla kısa süre sohbet etti. Oyuncak dağıtıp bir çocuğu kucağına alarak seven Erdoğan, bu sırada bir vatandaşın, "Başbakanım, Kılıçdaroğlu ile çok uğraşıyorsunuz, uğraşmayın" sözlerine, "O da çok küfür ediyor ama" yanıtını verdi.

Erdoğan, Ankara Yolu üzerinde hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından 4 milyon lira bağışla yaptırılan 40 derslikli Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışına katıldı. Okulun açılış kurdelesini İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hayırsever Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu’yla birlikte kesti. Açılışta kısa bir konuşma yapan Erdoğan, okulun gelecek nesilleri yetiştireceğini, insanın ölümden sonra yaptığı eserlerle anılacağını söyledi. Erdoğan, "Her zaman söylüyorum yarın veya her an öleceğiz. Öldüğümüz zaman bizi iki metreküplük mezara gömecekler. Ondan sonra da kimse için hoca efendi ‘cumhurbaşkanını, başbakan, bakan, belediye başkanı niyetine’ demeyecek. ‘Er kişi niyetine’ ya da ‘hatun kişi niyetine’ diyecek. Ve bizi o toprak mekana koyacaklar ondan sonra da çekip gidecekler. Orada biz yalnız başımıza kalacağız. Neyle bu yaptıklarımızla. Bu dünyada hoş bir seda bırakmışsak ne ala. İnşallah Orhan Beyin ve ailesininden bu tür hayırlar gelecektir. Bu okul inşallah ülkemiz için önemli bir doku taşı olur diyorum" diye konuştu.

Erdoğan açılışın ardından Orhan Abalıoğlu’na teşekkür plaketi verdi, sınıfları gezdi. Okulu gezdikten sonra açılış anısına okulun bahçesine 10 yaşında sedir ağacı diken Erdoğan, kürekle ilk toprağı attı. Erdoğan’la birlikte Orhan Abalıoğlu, eşi, torunu ve törende bulunan bakanlar da kürekleri alıp ağaca toprak attı.
Erdoğan daha sonra ağaca ilk suyu eliyle döktü. Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından toplu açılış töreni için Adalet Parkı’na geçti.

Haberin Devamı