Gazete Vatan Logo

O cinayeti sigara izmariti çözecek

ADANA’da 20 yaşındaki Abdullah Yıldız’ı intikam için portakal bahçesinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanık suçlamayı kabul etmedi. Bunun üzerine hakim olay yerinde ele geçirilen sigara izmaritlerinde DNA incelemesiyle, sanıkların sigara içip içmediğinin belirlenmesine karar verdi.

Merkez Çukurova İlçesi’ne bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde 13 Aralık 2013’te, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında çıkan kavgada tabancayla vurulan bar sahibi Serdar Adıyaman (38), hayatını kaybetti. Olayda ilgili Kadir Yıldız (31) ile diğer bar sahibi Abdulaziz Kurt (36) tutuklanırken; Cumali Kurt (34) ile Burak Kurt (32) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheli Kadir Yıldız hakkında ’kasten öldürme’ suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise ’kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına başlanırken, 21 Şubat 2014’te, öldürülen Serdar Adıyaman’ın kardeşi Zeynel Adıyaman’ın kayınbiraderi Hamdi Banuç (27), Bülent Angın Bulvarı’ndaki otobüs durağında bekleyen Abdulaziz Kurt’un kardeşi Abdulkadir Kurt’un (20) üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kurt vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, şüpheli Banuç da tutuklandı.

Haberin Devamı

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Bu kez iddiaya göre ölen Serdar Adıyaman’ın diğer kardeşi Sedat Adıyaman (36), ağabeyinin intikamını almak için katil zanlılarından Kadir Yıldız’ın kardeşi Abdullah Yıldız’ı tuzağa düşürüp götürdüğü portakal bahçesinde üzerine tabancayla 10 el ateş ederek öldürdü. Bu olayla ilgili katil zanlısı Sedat Adıyaman ile kendine yardım eden İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz tutuklandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Tutuklu sanıklar Sedat Adıyaman, İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz, ’Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 6’ınca Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan İsmail Akyiğit, olay günü iddia edildiği gibi Tolga Yılmaz’ın kullandığı araca binmediğini belirterek, "Abdullah Yıldız’ı kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Olay gecesi telefonum çaldı. Arayan kişi, ’Ben Tolga ağabeyin acil görüşmemiz gereken bir konu var’ dedi. Ben de vaktin geç olduğunu evde dinlendiğimi gelemeyeceğimi söyledim. Ancak ısrarla görüşmemiz gerektiğini söylüyordu. Ben kabul etmedim daha sonra yattım"dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Yıldız’ı öldürdüğü ileri sürülen sanık Sedat Adıyaman ise, "Ben Abdullah Yıldız’ı tanımam ve onu vurmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Gözaltına alınınca olaydan haberim oldu"diye konuştu. Nöbetçi mahkemede Abdullah Yıldız’ı Sedat Adıyaman’ın öldürdüğünü söyleyen sanık Tolga Yılmaz ise savunmasını bir sonraki celse yapacağını söyledi.

Mahkeme heyeti, olay yerinde bulunan sigara izmaritleri ile sanıklar arasında biyolojik inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.