Gazete Vatan Logo

O çete lideri bunu da yapmış!

Bakın neyi çalmış?

O çete lideri bunu da yapmış!

Cezaevinde rüşvet ağı kurarak geceleri aleme giden çete lideri Ahmet Düzyer’in Kanatlı Deniz Atı broşunu, Uşak Müzesi’nden çaldıran isim olduğu ortaya çıktı.

İstanbul polisinin Kartal, Metris ve Silivri Cezaevi müdürlerinin de aralarında bulunduğu rüşvet çetesine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 35’e yükseldi. Gözaltına alınanların arasında 15 infaz koruma memuru da var. Yakalanan çete lideri olan Ahmet Düzyer’in daha önce çete lideri Sedat Şahin’e bağlı olarak faaliyet yürüttüğü ancak bir süre sonra yollarının ayrıldığı iddia edildi. Düzyer ile ilgili iddiaların başında ise tarihi eser kaçakçılığı geliyor.

Düzyer’in adı 2005 yılında Uşak Müzesi’nden çalınan Kanatlı Deniz Atı broşu ile ilgili soruşturmada da geçiyor. İddiaya göre Düzyer, müze müdürüne baskı yaparak paha biçilemeyen tarihi eseri müzeden adamları vasıtasıyla çaldı. Daha sonra bu eser yurt dışına kaçırılarak satıldı. Uşak Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında Düzyer’in polis tarafında arandığı ancak İstanbul’da bir iftar programında yakalanarak Uşak Emniyeti’ne teslim edildiği öğrenildi.

O çete lideri bunu da yapmış

İçerden yönetiyordu

Düzyer’in cezaevine girdikten sonra da çetesini oradan yönettiği ileri sürüldü. Çetenin bağlantıları nedeniyle kendisine telefon sağlandığı da soruşturma dosyasında yer aldı. Ayrıca kendisine bağlı adamları için çetenin infaz koruma memurları ve cezaevi müdürleri vasıtasıyla içeriye uyuşturucu ve telefon soktukları da iddia edildi. Düzyer’in kendi adamlarını da rahat koğuşlara naklettirdiği de iddialar arasında.

Polisin yürüttüğü soruşturmada Kartal Cezaevi’nde tutuklu olan Düzyer’in bazı geceler cezaevinden çıktığı ve eğlenmeye de gittiği de tespit edildi. Cezaevi müdürü ve gardiyanlar tarafından dışarı çıkarılan Düzyer’in kumar oynanan mekanlara gittiği ileri sürüldü. Düzyer’in dışarı çıkması karşılığında infaz koruma memurları ve cezaevi müdürlerine rüşvet verildiği, bunun dışında bu kişilerin ayrıca eğlence alemlerine götürüldüğü belirtildi. Düzyer’in kendisine yardım eden görevlilere seri numaralarının alınma ihtimaline karşı para yerine altın verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı