Gazete Vatan Logo

O bildiriyi PKK hazırlamıştır

Adalet Bakanı Bozdağ, akademisyenlerin imzaladığı bildirinin PKK tarafından hazırlandığını söyleyerek, “Ben o bildirinin altına imza atanları aydınlar olarak görmüyorum” dedi.

O bildiriyi PKK hazırlamıştır

Yozgat’ta açılış programlarına katılan Bakan Bozdağ, ‘Barış İçin Akademisler İnisiyatifi’ bildirisini imzalayan akademisyenler ile ilgili konuştu. “Benim bu bildiriye dair kanaatim şu. Bu bildiri PKK terör örgütü tarafından hazırlanmış ve ona müzahir çevreler tarafından da imzası organize edilmiş bir bildiri gibi duruyor. Çünkü bubildiride dile getirilen görüşlere baktığınız zaman bu görüşlerin tamamı PKK terör örgütünün görüşleridir. Böyle bir bildiriyi ancak PKK terör örgütü ve örgütün gönüllü destekçileri yazabilir” diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Kulaklarını kapatmışlar’

“Onun için bu akademisyenler ya bildiriyi okumadan imzaladılar. Eğer okumadan imzaladılarsa felaket bir şeydir. Okumadan bir şeyin altına nasıl imza atıyorlar? Okuyarak imzaladılarsa, o da daha büyük bir felakettir. Böyle bir bildirinin altına asıl bilimsel özerklikten bağımsızlıktan, objektiflikten, haktan, adaletten bahseden insanlar böyle bir bildiriden taraflı bir bildiriden sadece devleti suçlayan ve PKK terör örgütünü aklayan bir bildirinin altına nasıl imza atarlar. Belli ki kulaklarını gerçeğe kapatmışlardır, gözlerini gerçeğe kapatmışlardır. Akılları, gerçeği idrak edemez durumdadır. Bir insanın kulakları gerçeğe kapalı olursa, gözleri gerçeği görmez ise, aklı ile de gerçeği idrak etmezse, o zaman hangi üniversitede akademisyen olursa olursun onun hiç kimseye faydası olmaz. Herkes ‘aydınlar bildirisi’ diyor. Kusura bakmasınlar, aydınlar gerçeği görendir.”

Haberin Devamı

CHP görmezden geliyor

CHP’nin tutumunu da eleştiren Bakan Bozdağ, “Çünkü CHP bölgede yaşanan terör saldırıları karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldığı meşru tutumu, attığı meşru adımları görmezden gelen, aksine bunun karşısında PKK’ya bir cümle söylemeyen ve PKK’yı adeta aklayan yaklaşımları kabul edilemez bir durumdur. Bu bildiride yazan konuların hangisi doğru? Bu bildiri kimin kaleminden çıkmış? Şu anda bu hendekleri, barikatları orada yapanlar kimlerdir? CHP’nin buna dair bir sözü var mı? Uzaylılar mı bu barikatları kurdu, hendekleri kazdı? CHP’nin sayın genel başkanı çıkıp açıklaması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Cenazeler ailelere teslim edilecek‘

Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili Bozdağ, “Değişiklikler cenazelerin defnine kolaylık sağlayan düzenlemelerdir. Morglarda bulunan cenazeler yakınlarına teklif edildiği halde yakınları tarafından alınmamış, belediyelere teklif edildiği halde belediyeler tarafından da alınmamıştır. Kimsesiz olan cenazeler 15 gün içerisinde alınmadığı takdirde, belediyelere, belediyeler tarafından alınmadığı takdirde Mülki İdare Amirliğine teslim edileceğine yönelik bir değişiklik yaptık. Kimliği belli olan cenazeler için ise ailelerin almalarına yönelik teklif edilecek, 3 gün içerisinde teslim edilecek” diye konuştu.

‘AİHM hassasiyeti değerlendirdi’

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), sokağa çıkma yasağının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan başvuruları reddetmesine ilişkin, “Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ihtiyaçları karşılama noktasında gösterdiği hassasiyet, hem de bugünden sonra vatandaşların gıda, sağlık, eğitim ve benzeri konulardaki ihtiyaçlarını karşılama noktasında hassasiyet göstereceği inancını ifade etmek suretiyle geçici tedbir kararını reddetti” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘O çukurlara gömülecekler’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bugüne kadar yalan üzerinden siyaset yapanlar dün olduğu gibi bugün de inşallah bu açmış oldukları çukurlarda, milletin vicdanında o çukurlara gömülecekler” dedi. Türkiye’nin istikrarı ve huzuru yakalamaya çalışırken birilerinin huzura ve kardeşliğe inat bu köprüleri yıkmak istediklerini ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu: “O bombaları yerleştirenler, o bomba yüklü araçları mazlum insanların yaşadıkları yerleşim alanlarına koyanlar neyin peşindeler? Tabi terör örgütüsünüz, oradaki insanlara zulüm etmek size zevk veriyor.”