Gazete Vatan Logo

O avukata suç duyurusu

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009’da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

O avukata suç duyurusu

Özalkan 22 Ocak günü şehit olunca, alacaklısı Serkan ve eşi Züleyha Saçan çifti tahsilat için harekete geçti ve 23 Ocak’ta emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep etti. Olayın basında yer almasının ardından Adalet Bakanlığı, haciz konulmasını talep eden Saçan ailesinin avukatı Emine Gün hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, haciz işlemiyle ilgili icra müdürlüğü personeli hakkında da inceleme başlatıldı. Avukat Emine Gün ise gazetecilere yaptığı açıklamada, icra yenilemesinin, davacı çiftin talebi üzerine yapıldığını kendisi ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Aldığı 18 bin TL’lik vekalet ücretini de Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını belirten Avukat Gün, şehit ailesi ile müvekkillerinin birbirleriyle görüştüğünü ve şehit ailesinin borcu kapattığını anlatarak, “Avukatlık ücreti için 5 bin lira ödeme yapılmıştı. Müvekkilime bu ücretin şehit ailesine gönderilmesini söyledim. Şehit ailesinin kabul etmediklerini öğrendim” dedi.

Mehmetçik Vakfı konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada avukatın bağışladığı 18 bin TL’nin aynı gün içinde iade edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

21 taksit ödemişti

Şehit Özalkan, 2009’da Saçan çiftinin aracına çarptı. Kaskosu olmadığı için 109 bin lira tazminat çıkarıldı. Özalkan’ın maaşına haciz kondu. 17 Ocak 2018’e kadar maaşından 21 taksit kesildi.