Gazete Vatan Logo

O anne için karar çıktı

Bebeği açlık ve susuzluktan ölmüştü...

KOCAELİ’nin Gölcük İlçesinde 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay’daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen Seçil Müge D.’nin bugün yapılan duruşmasında, tahliye istemi yine reddedildi.

Gölcük İlçesi’nde 20 Ekim 2013’te Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne ölü bir bebeğin getirilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra ’Berk’ adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edildi.

Gölcük’teki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D.nin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle, bebeğini evde yanlız bırakarak 9 günlüğüne Hatay’a yakınlarının yanına tatile gidince, bebek açlık ve susuzluktan öldü. Soruşturma sırasında bebeğin Seçil Müge D.nin, Tayyar A. ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği belirlendi. Yakınları almadığı için Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda bekletilen bebek daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda defnedildi.

Haberin Devamı

"BEBEĞİMİN SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENDİM"

Bugün Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanmasına devam edilen Seçil Müge D. savunmasında doğumdan sonra bebeğinin tüm sağlık sorunlarıyla ilgilendiğini belirterek şunları söyledi:

"Bebeğim ilk doğduğunda ölü doğduğu söylenmişti. Sonra yaşadığını öğrendim. Solunum güçlüğü çektiği ve böbreklerinde sorun olduğu söylendi. Ben bebeğimi aile sağlık merkezi ve Gebze’de özel bir hastaneye götürdüm tedavi ettirdim. "

Bayramda ailesinin yanına gitmek zorunda kaldığını söyleyen Seçil Müge D. "Arkadaşım olan M.Ş. bana bakıcı bulmamı tavsiye etti. Bakıcı bulamayınca kendisi bebeğime bakabileceğini söyledi. Bebeğin hiç beslenmeden 7-8 gün yaşaması mümkün değil. Bu konunun araştırılmasını ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın ölen bebeğinin aç susuz 7-8 gün yaşayıp yaşamayacağı ve kesin ölüm tarihin belirlenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamı karar verip duruşmayı 9 Eylül 2014 tarihine erteledi.