Gazete Vatan Logo

O anıtın önünde!

Bakan Çelik, Sivas katliamında saldırganların da adı yer aldığı için eleştirilen o anıtın önünde...

Bakan Faruk Çelik, Sivas'ta Madımak Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti ve katliamda saldırganların da adı yer aldığı için eleştirilen o anıtın önünde fotoğraf çektirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Valilik ziyareti ardından Sivas Belediyesi’ni ziyaret ederek BDP’li Başkan Doğan Ürgüp ile bir süre görüştü. Ardından AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Bakan Çelik, daha sonra 2 yıl önce Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde Alevi Çalıştayı kapsamında Sivas’ta sivil toplum temsilcileri ile yaptığı toplantıdan sonra kamulaştırma kararının alınmasını sağladığı eski Madımak Oteli, yeni adıyla Bilim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Burada yapılan çalışmaları yerinde gören ve incelemelerde bulunan Bakan Çelik, laboratuvar bölümündeki aletleri test etti. Denediği ’Refeleksmetre’de refleksi zayıf çıkan bakan, burada yapılan mini robot gösterisini de ilgiyle izledi. Eski otel binasındaki ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, 2 Temmuz 1993 tarihinin acı bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Aslında o günde; et ile tırnak birbirinden ayrılmak istendi. Karanlık güçlerin oyunları milletimizin feraseti karşısında mağlup oldu ve milletimiz birbirine düşürülmek istendi. 3 gün sonra, Başbağlar’da yine aynı tezgah oynandı. Milletimiz orada da bu oyunlara gelmedi ve birliğini beraberliğini bozmadı. 2 Temmuz 1993’te o acının yaşandığı gün, ilk yakma girişiminin bulunduğu mekandayım şu anda. Bu mekanla ilgili olarak aldığımız karar binanın satın alınmasıydı. Valimizin de girişimleri ile bu mekanı özel idareye almış olduk. Akabinde nasıl bir dizayn ve projelendirme yapılabileceği ile ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Netice itibariyle şu anda gördüğünüz gibi barışı, dostluğu öne çıkaran yani milletimizin maşasını gün yüzüne çıkaran bir tabloyu bütün vatandaşımıza sunmuş oluyoruz. Bu çalışmaları yaparken ideolojik ve ayrımcı bir yaklaşım içinde olmadık. Aklımızdan fikrimizden böyle bir şey geçmedi. Amacımız var olan birliği bütünlüğü kardeşliği güçlendirecek, ve o menfur olayları, 2 Temmuzları telin edecek bir yaklaşımın ortaya konması şeklinde oldu. Çok şükür bunun gerçekleşiyor olmasını görmekten ve çorbasında tuzu olan biri olarak büyük mutluluk duyuyorum. Başta sayın Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ki direk kendisi bizlere talimat vermişti. Neticede böyle bir sona gelmiş olduk. Hayırlı olmasını ve bu acıların bir daha yaşanmaması için buranın bir ibret vesilesi olmasını diliyorum."

Anma bölümündeki ünlü şair, ve halk ozanlarının deyişleri ile olayda ölenlerin isimlerinin yer aldığı panodan akan suya da değinen Bakan Faruk Çelik şöyle dedi:

"Buradaki tüm yazıların tüm üstatların deyişlerinin dikkatle okunması gerektiğini, bu pınar ve çeşmelerin, ’Su hayattır’ anlamında ne anlama geldiğini, insanı yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu anlamaya vesile olmasını diliyorum. Yaşasın dostluğumuz, kardeşliğimiz, barışımız."

Bakan Faruk Çelik, Bilim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ettikten sonra, Kamu Şirket İşçileri Derneği yöneticileri ve üyeleri ile de dernek binası önünde kısa süre görüme yaptı.

Haberin Devamı