Gazete Vatan Logo

Nvidia''dan hesaplama canavarı

NVIDIA bugün, mobil platformlarda bugüne kadarki en yüksek seviyelerde performans ve grafik belleği sunan mobil iş istasyonları GPU''ları yeni profesyonel grafikler serisini duyurdu.

NVIDIA bugün, mobil platformlarda bugüne kadarki en yüksek seviyelerde performans ve grafik belleği sunan mobil iş istasyonları GPU''ları yeni profesyonel grafikler serisini duyurdu.

Quadro K6000 GPU, kendinden önceki NVIDIA Quadro 6000 GPU ile karşılaştırıldığında, beş kat daha fazla hesaplama performansı ve neredeyse iki katı grafik kapasitesi sunmanın yanı sıra, dünyanın en büyük ve en hızlı grafik belleğine sahiptir.

Çığır aşan performans ve gelişmiş olanakları güç verimli bir tasarımda bir araya getiren Quadro K6000 GPU; Pixar, Nissan, Apache Corporation ve Weather Channel WSI bölümü gibi önde gelen kuruluşlara görüntüleme ve olağanüstü boyutta ve kapsamda iş yüklerini analiz etmede büyük destek sağlar.

• Animasyon ve Görsel Efektler – Pixar

"Kepler özellikleri, gelecek nesil gerçek zamanlı ışıklandırma ve geometri yönetimi için anahtar niteliğindedir. K6000''i önceden tanıma şansına sahip olduğumuz için heyecanlıyız. Eklenen bellek ve diğer özellikler, sanatçılarımıza son sahnenin çok daha fazlasını gerçek zamanlı, etkileşimli şekilde görme ve çok daha fazla sanatsal yineleme yapma olanağı veriyor."

Haberin Devamı

-Guido Quaroni, Pixar Yazılım AR-GE başkan yardımcısı

• Ürün Tasarımı – Nissan

"Quadro K6000’nin 12 GB belleği le RTT Deltagen''e artık neredeyse tam araç modelleri yükleyebiliyorum ve anında çarpıcı bir fotoğraf gerçekliği yakalıyorum. Modelleri sadeleştirerek eski donanımlara uydurmak için önemli miktarda zaman harcamak yerine, maliyetli değişikliklerden kaçınmamıza yardımcı olmak üzere tasarımları gözden geçirme ve yinelemelere daha fazla zaman ayırabiliyoruz."
-Dennis Malone, yardımcı mühendis, Nissan Kuzey Amerika.

• Enerji Araştırmaları – Apache

"Quadro K6000, Quadro K5000 ile karşılaştırıldığında, Terraspark’ın InsightEarth uygulamasında işler çalıştırırken performansı üç katına çıkarmaktadır. Çalışması yalnızca dakikalar süren işlerle daha fazla sayıda simülasyon yapabiliyoruz ve nerede sondaj yapmamız gerektiği hakkında daha iyi bir sezgiye sahip oluyoruz. Bu iş alanında, yanlış yerde sondaj yapmak milyonlarca dolara mal olan bir hatadır ve Quadro K6000 daha iyi kararlar verebilmemizde bize çok yardımcı oluyor."
-Klaas Koster, yönetici, sismik yorumlama, Apache Corporation Olağanüstü Performans

Haberin Devamı

Quadro K6000 GPU, dünyanın en hızlı ve en verimli GPU mimarisi olan NVIDIA Kepler™ mimarisini temel almaktadır. Ana performans özellikleri ve olanaklar şunlardır:

• 12GB ultra hızlı GDDR5 grafik belleği, tasarımcılara ve animasyonculara karakterleri ve sahneleri olağanüstü ölçekte, karmaşıklıkta ve zenginlikte modelleme ve renderleme olanağı verir.

• 2.880 akış çoklu işlemci (SMX) çekirdeği, önceki nesil ürünlere göre daha hızlı görüntüleme ve hesapla gücü sunar

• DisplayPort™ 1.2 ile dört eşzamanlı ekran ve 4k kadar çözünürlük destekler

• Ultra düşük gecikmeli I/O ve büyük ölçekli görüntülemeler için destek



KAYNAK : Teknolojioku.com - Nvidia''dan hesaplama canavarı