Gazete Vatan Logo

Nuvo Dragos Yüzde 1 KDV'yle Satışta

Özderici GYO'nun Nuvo Dragos projesi kampanyalı fiyatlarla satışta

Özderici GYO, Maltepe’de eski Singer Fabrikası’nın bulunduğu arazisinde başlattığı 999 dairelik Nuvo Dragos projesinin ilk etabının teslimatına başladı. 484 daireden oluşan bu etap, yüzde 1 KDV ve 60 aya varan sıfır faizli ödeme seçenekleriyle satışa sunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 120 hektarlık bölümde spor, dinlenme ve kültürel etkinlik alanları planladığı Maltepe sahiline, Kartal- Kadıköy metro istasyonuna, Marmaray hattına, hastane ve bölgenin en büyük alışveriş merkezi MaltepePark’a ‘yürüme’ mesafesinde olan Nuvo Dragos, bu avantajlı konumunun yanı sıra ağırlıklı olarak büyük metrekareli ve balkonlu 2+1 ve 3+1 daireleriyle aileleri cezbetmeye hazırlanıyor

Türkiye’de banka ve finans gruplarından bağımsız olarak halka açılan ilk faktoring şirketi olan Öz Finans Factoring Hizmetleri A.Ş. tarafından 1992 yılında kurulan, 2008 yılında ise finans sektöründen ayrılarak ‘Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ ünvanıyla gayrimenkulde büyüme kararı alan Özderici GYO, Maltepe’nin en büyük konut projelerinden biri olarak inşa ettiği ‘Nuvo Dragos’ projesinin ilk etabının teslimatına başladı.

Haberin Devamı

İstanbul'un yeni ve en değerli çekim merkezleri arasında yer alan Maltepe’de eski Singer Fabrikası’nın bulunduğu alanda Özderici GYO’nun kendi arazisi üzerinde başlattığı Nuvo Dragos projesi, brüt 52.000 metrekarelik arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 5 blokta 999 adet rezidans daire, 6 mağaza, 1 ofis ile 1 adet müstakil mağaza olmak üzere toplam 1007 adet bağımsız bölümden oluşan projede 2 etap yer alıyor. Toplam 187.500 metrekare inşaat alanına sahip projenin 27 katlı A ve 18 katlı B bloktan oluşan ilk etabında ise 484 daire teslime hazır şekilde satışa sunuluyor. A bloğun bazı katlarında ise home-office özelliği bulunuyor.

Büyüklüğü 66 m2 ile 219 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks daire seçeneklerinin yer aldığı projede stüdyo dairelerin tasarlanmaması, yüzde 75’inde ise büyük metrekareli ve balkonlu 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunması, özellikle aileler için en önemli tercih nedenlerini oluşturuyor… Projede 1+1’lerin büyüklüğü 66 ile 89 metrekare arasında, 2+1’lerin büyüklüğü 101 ile 154 metrekare arasında, 3+1’lerin büyüklüğü ise 156 ile 219 metrekare arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Maltepe değerlendi, Nuvo Dragos’ta prim 2’ye katlandı!

255 milyon liralık yatırımla 2010 yılı sonunda inşaatına başladıkları Nuvo Dragos projesini resmi olarak satışa çıkarmak için bölgenin değerlenmesini beklediklerini belirten Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ahmet Özderici, “E-5 Karayolu’nun deniz tarafında yer alan projemiz, Maltepe’nin en büyük alışveriş merkezi olan Carrefour MaltepePark’ın hemen yanı başında olması, Kartal- Kadıköy metro istasyonuna, Adalet Sarayı’na, Dragos ve Kartal kentsel dönüşüm projelerine çok yakın konumlanmasıyla ev sahiplerine önemli bir avantaj sağlıyor. Bölgenin yatırım potansiyeli ile kazandığı değerin yanı sıra müşterilerimizin inşaatımız tamamlandıktan sonra bitmiş dairelerimizdeki kaliteyi bizzat görerek satın alma kararı vermesi bizim açımızdan önemliydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahmet Özderici, Nuvo Dragos ile hem oturmak isteyen hem de yatırım amacıyla daire satın alanlara hitap ettiklerini belirterek, “Projemizde metrekare fiyatı inşaata başladığımız dönemde 2.700 TL iken bugün ortalama metrekare fiyatlarımız A Blok’ta 5 bin 500 TL’ye, B Blok’ta ise 4 bin 500 TL’ye ulaştı, bundan sonraki süreçte de m2 fiyatlarında yukarı yönlü artış bekliyoruz” dedi.

Hedef 5 yılda en önemli GYO’lar arasında yer almak

Bugün Özderici Holding tarafından yönetilen Özderici GYO’nun inşaat sektöründeki temelinin 1980 yılında Ali Uğur Özderici ve Ahmet Özderici’nin babaları Mehmet Özderici tarafından kurulan Uğur İnşaat A.Ş’ye dayandığını anlatan Ahmet Özderici, “Bugüne kadar Akatlar’da 50 adet lüks konuttan oluşan Özderici Blokları'nı ve Zeytinburnu'nda 320 konut ve 72 dükkanın bulunduğu Akevler projesini hayata geçiren Uğur İnşaat’ın gayrimenkulleri de şirketimizin kurulmasıyla portföyümüze eklendi” dedi. Özderici GYO’nun aktif toplamının 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla 184 milyon 354 bin 501 TL olduğunu ifade eden Ahmet Özderici, “Satmadığımız gayrimenkuller de dahil olmak üzere portföyümüzdeki gayrimenkullerin değeri yaklaşık olarak 400 milyon TL’ye ulaşıyor. Bu da önümüzdeki 5 yıl içinde GYO sektöründe önemli bir yerde olma hedefimizi güçlendiriyor. Ancak bu hedefe ilerlerken temel prensibimiz, ülke ekonomisine artı değer yaratan projeler ortaya koymak” dedi.

Haberin Devamı

‘Kentsel dönüşüm ve AVM sektörüyle de ilgileniyoruz’

Özderici, gayrimenkul sektöründe arazi geliştirme, proje geliştirme ve kentsel dönüşüm alanlarında, nitelikli projeleri geliştirmeyi ve sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde getiri potansiyeli yüksek gayrimenkule dayalı projelere odaklanmayı planladıklarını kaydetti. Özderici, “Gayrimenkul sektöründe öncelikli hedefimiz konut inşa etmek ve Nuvo Dragos gibi büyük projelere imza atmak. Önümüzdeki dönemde yatırım yaptığımız bölgenin gelişmesine katkı sağlayan, yaşam kalitesini yükselten karlı projelere yatırım yapmayı istiyoruz. Kentin gelişen akslarında, kentsel dönüşüm bölgelerinde, yüksek katlı bloklardan oluşan konut projelerine imza atmayı hedefliyoruz. Yatırımcı hissedarlarımıza daha fazla kar sağlayabilmek amacıyla hasılat paylaşımı veya kat karşılığı inşaatlardan çok arsa satın alıp üzerinde proje geliştirmeye yöneliyoruz” diye konuştu. Özderici, AVM sektörüyle de ilgilendiklerini belirtti.

Kampanyaya özel % 12 indirim fırsatı!

Nuvo Dragos projesiyle ilgili detaylı bilgileri aktaran Ahmet Özderici , “1007 bağımsız bölümden oluşan projede A ve B bloktaki 484 daireyi kapsayan ve tamamlanmış olan ilk etapta önsatış döneminde yapılan satış ve teslimlerden sonra şirket portföyünde 320 adetlik satılabilir daire mevcut olup çoğunun teslimatının gerçekleştirildiğini ifade etti. Projenin ilk etap teslimlerine bu ay başlandığını, ikinci etabın tamamlanmasının ise 2015 yılı sonunda gerçekleşeceğini belirten Ahmet Özderici şöyle devam etti: “Yüzde 1’lik KDV oranıyla bu yıl satışa çıkarılan projeler arasında avantaj sağlayan projede daire alanlara hemen tapu verilmesi de bir diğer önemli fırsatı oluşturuyor. Firma bünyesinde tapu ve teslime kadar yüzde 25 peşinatı veren müşteriler, kalan yüzde 75’lik kısım için tüm bankalardan kredi kullanabiliyor. Daire fiyatının yarısını verenler, diğer yarısını firma bünyesinde 60 ay 0 faiz ile ödeme imkanına sahip bulunuyor. Arzu edilirse 75 ay sıfır faiz seçeneği de mevcut. Şu an için banka kredili veya nakit alımlarda kampanya dönemince yüzde 10 ve + yüzde 2 iskonto veriliyor. Projedeki aidat tutarının ise metrekare başına 2 TL olması planlanıyor.”

Sahildeki dev spor ve kültür alanına 5 dakika mesafede!

Kameralı güvenlik sistemleriyle korunan ve içinden yol geçmeyen kapalı bir site özelliğine sahip olan Nuvo Dragos’ta açık ve kapalı 3 adet yüzme havuzu, çocuk havuzu, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, koşu ve yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve güneşlenme terasları yer alıyor.

Nuvo Dragos Nerede?

Ancak projenin sosyal imkanları bunlarla da sınırlı değil… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Maltepe sahilinde yaklaşık 120 hektarlık alanda (1.200.000 m2) tasarladığı spor, dinlenme ve kültürel etkinlik alanlarından oluşan dev proje inşaatının oldukça büyük bir bölümü tamamlandı. Yürüyüş ve bisiklet yollarının bir kısmı kullanıma açılmış olmakla birlikte diğer alanların tamamlanarak yılsonunda resmi açılışın yapılmasının beklendiği projede yelken, binicilik, kay kay, golf, yüzme gibi spor aktivitelerinin yanı sıra, sahne sergi alanı, sanat atölyesi, çocuklar için lunapark, macera parkı, arkeoloji parkı, müzik oyun alanı, midilli parkuru gibi alanlar tasarlanıyor. Özellikle çocuklu ailelerin gözdesi olacak bu dev alan ise Nuvo Dragos’tan sadece 5 dakikada ulaşılıyor!

Deniz ve Adalar manzarası 6 terastan izleniyor

Nuvo Dragos projesinde kat yükseklikleri A Blok’ta brüt 3.50 metre, diğer bloklarda brüt 3.15 metre olmak üzere standart ölçülerin üzerinde tasarlanmış. Tüm blokların girişlerinde ise 80-100 m2 arasında değişen ferah lobi alanları yer alıyor. Projede yaşayanların deniz ve Adalar manzarasından faydalanabilmesi için B-C-D blokların 15. katlarında her blokta 2 adet olmak üzere ortak kullanımlı 6 adet teras alanları oluşturulmuş…

Nuvo Dragos’a 3 metro durağı mesafede yer alan TED Rönesans Koleji ise eğitime bu yıl 2014-2015 öğretim döneminde başlıyor. Bu kolejde 1200 öğrenci, ilköğretimden liseye kadar eğitim alabilecek. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Koşuyolu Kalp Hastanesi de projeye yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Kartal, Pendik, Bostancı deniz otobüsü iskelelerine çok yakın bir konumda bulunan projeden Kadıköy- Kartal metro hattı, Esenkent ve Gülsuyu metroları ile Kartal-Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yürüyerek ulaşılabiliyor.

Siteyi Alman Bilfinger Berger yönetecek

Tamamlandığında yaklaşık 3.000 kişinin yaşayacağı Nuvo Dragos, uluslararası gayrimenkul yönetim şirketi Almanya merkezli Bilfinger Berger tarafından yönetilecek. Asansörde Mitsubishi, mutfakta Nolte, vitrifiyede Duravit, tesisat armatürlerinde Grohe, otomasyon olan dairelerde Schneider ile işbirliği yapılan projede mutfaklarda cam ocak, fırın, davlumbaz ve ankastre bulaşık makinasını kapsayan ankastre ürünlerde Franke markası kullanılırken bazı özel dairelerde mikro dalga da yer alıyor. Projenin yapıldığı alanın altı tamamen kapalı otopark olarak planlanırken blok içlerinden buraya asansör ile direkt ulaşım sağlanacak. Projede 2+1 ve 3+1 dairelere 2 araçlık tahsisli, 1+1 dairelerde ise 1 araçlık tahsisli otopark alanı verilecek.