Gazete Vatan Logo

Nutella tadımcı arıyor

Nutella'nın üreticisi İtalyan Ferrero şirketi, bir internet sitesinde yayımlanan iş ilanıyla "Kakao, fındık ve yarı mamul tatlı ürünlerin tadımını yapmayı öğrenmekten zevk alacak" kişiler arıyor.

Nutella tadımcı arıyor

İtalya'da bir insan kaynakları şirketi aracılığıyla verilen ilanda 'önemli bir gıda şirketi' için, tatlı yapımında kullanılan gıdaları tadacak 60 kişinin arandığı belirtildi. İtalyan basını, bu 'önemli şirketin' Ferrero olduğunu yazdı.

İş ilanına göre, adayların herhangi bir tecrübeye sahip olması gerekiyor. "Kakao, fındık ve yarı mamul tatlı ürünlerin tadımını yapmayı öğrenmekten zevk alacak" kişiler aranıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, adaylarda aranan şartlar ise bilgisayar kullanımına aşina olmak ve gıda alerjisi gibi rahatsızlıklara sahip olmamak.

3 AYLIK UZMAN KURSU, HAFTADA 2 GÜN, GÜNDE 2 SAAT ÇALIŞMA

Başvurular arasından seçilen adaylar eylül ayında başlayacak 3 aylık bir uzmanlık kursuna tabi tutulacak ve bu sürede kendilerine bir ödeme de yapılacak.

Kursta adaylara tat ve koku duyularını geliştirmeleri ve bu duyularını sözcüklerle ifade edebilmeleri için eğitim verilecek. Kursun sonunda başarılı bulunanlarla sözleşme imzalanacak. İşe alınan kişiler yarı zamanlı olarak, haftada 2 gün ve günde 2 saat tadımcı olarak çalışacak.

Haberin Devamı

İtalyan basını, şirketin bugüne kadar bu iş için şirket içinden görevlendirme yaptığını, ilk kez kamuya açık bir ilanla tadımcı aradığını yazdı.

'FERRERO'DAN ÇOK TATLI BİR İŞ İLANI'

İlanla tadımcı arandığı haberi basında, "Dünyanın en güzel işi: Ferrero 60 adet 'Nutella tadımcısı' arıyor. Aranan şartlar: 'Yok' ve 'Ferrero'dan çok tatlı bir iş ilanı' gibi başlıklarla yer aldı.

İtalyan ANSA ajansı da Ferrero'nun iş ilanının bir pazarlama çalışması olmadığını belirttiğini, amacın kaliteyi artırmak olduğunu vurguladığını yazdı.