Gazete Vatan Logo

Nusaybin'deki teröristler teker teker kaçıyor

Nusaybin'deki teröristler teker teker kaçıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, teröristlerin kaçarken tuzakladığı patlayıcılar da bir bir tespit edilerek imha ediliyor. Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde teröristler tarafından döşenen 4 ayrı bombalı tuzağı tespit eden güvenlik kuvvetleri, patlayıcıları kontrollü olarak infilak ettirdi. Bombalı tuzakların patlama anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar toplam 495 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlarda bin 702 adet el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilirken, 68 güvenlik görevlisi şehit oldu. Operasyonların tamamlandığı bölgelerde arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik kuvvetleri, teröristlerin kaçarken döşedikleri tuzaklı patlayıcıları teker teker tespit ederek infilak ettiriyor. Dün akşam saatlerinde Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde teröristler tarafından döşenen 4 ayrı patlayıcıyı tespit eden güvenlik kuvvetleri bölgede önlem aldıktan sonra patlayıcıları kontrollü olarak imha etti. Büyük bir gürültü ile infilak eden patlayıcılar dolayısıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

SIKIŞAN TERÖRİSTLER KAÇIYOR

Operasyonların yoğunlaştığı bölgelerde sıkışan teröristler ise kaçma planları yapıyor. Nusaybin ilçesinde asker ve polis tarafından sürdürülen Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında sıkışan 2 terörist arasında geçen telsiz konuşmaları çözüldü. Güvenlik kuvvetleri tarafından şifresi çözülerek dinlenen telsiz konuşmasında teröristlerin kaçma planları yaptıkları belirtildi. Telsiz konuşmasına giren bir terörist, kanaldan kaçma planı yaptığı ve gece kaçamaması durumunda ise sabah saatlerinde teslim olacağını söyledi. Teröristler arasında geçen telsiz konuşması şöyle:

"Birinci erkek terörist; 'arkadaş hadi kanaldan geçelim, gidelim.' İkinci erkek terörist; 'arkadaş sıkıntılı orası, piyadeler var.' Birinci erkek terörist; 'bugün kaçamazsak ben sabah teslim olurum.' İkinci erkek terörist; (cevap vermiyor)"

Haberin Devamı

Teröristlerin telsiz konuşmalarından köşeye sıkıştıkları ve kaçma planları yaptıkları ortaya çıktı. Sıkışan teröristlerin kaçmak için hazırladıkları kanalların asker tarafından tutulması ise bu kaçış planlarını suya düşürdü. Kaçamayacağını anlayan teröristler ise birer birer teslim oluyor.

OPERASYONLARDA 68 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, devam eden operasyonlarda bugüne kadar 68 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 30 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 495 terörist etkisiz hale getirilmiş, 439 barikat kaldırılmış, 41 çukur kapatılmış, bin 72 EYP imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 68 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; bin 810 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 2 bin 261 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 3 bin 517 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112’ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı