Gazete Vatan Logo

Nusaybin'deki hendek savaşında korkunç ayrıntı

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, "FETÖ ve PKK’nın terör kardeşliği" başlıklı yazısında eski başsavcı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un açıklamalarına yer verdi.

Nusaybin'deki hendek savaşında korkunç ayrıntı

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de PKK’ya yönelik gerçekleştirilen hendek operasyonlarının TSK’daki FETÖ’cü komutanlar nedeniyle uzadığı, dolayısıyla da fazla şehit verildiği iddiasıyla ilgili eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok’tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Milliyet gazetesi yazarı Tuncay Bengin, Güneydoğu'daki hendek operasyonlarında olup bitenlerle ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok’a sordu. İşte Üçok'un o sorulara verdiği yanıtlar:

NUSAYBİN'DEKİ TUĞGENERAL SURİYE SINIRI TARAFINI KAPATMIYOR

“Cizre’de 24, Sur’da 53, yine Şırnak’ta 23 şehidimiz var. Hepsinin tugay komutanları FETÖ’den tutuklu ve TSK’dan ihraç. En fazla şehidi de Nusaybin’de(70) verdik. Orada da şöyle bir şey oluyor. Hendek savaşlarında nerede yapılacaksa etrafı çevrilerek içerisi tamamen enterne edilir. Ondan sonra girilir ve PKK’lılar etkisiz hale getirilmeye çalışılır. Ama Nusaybin’deki tuğgeneral Suriye sınırı tarafını kapatmıyor, PKK’lılar da sürekli olarak oradan girip çıkıp bizim çocuklarımızı şehit ediyorlar. Operasyonun uzaması ve şehit sayısının artması üzerine de Mardin Valisi (eski) duruma müdahale ederek Balyoz davasından üç yıl hapis yatan Tunceli Komando Tugay Komutanı Levent Ergün’ü çağırıyor. Levent Paşa geldikten sonra yine 5-6 şehit veriliyor ama 10 günde 100 civarında PKK’lı öldürülerek Nusaybin temizleniyor. Bunları bana İçişleri Bakanlığı’nda tesadüfen karşılaştığım eski Vali bizzat anlattı.”

Haberin Devamı

GÜMRÜKLERDE FETÖ VE PKK ARASINDA İŞBİRLİĞİ

O komutanlar hakkında bundan dolayı da bir soruşturma oldu mu?

“Yok diye biliyorum. Sadece Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olmak, darbeye teşebbüsten yargılanmaları var.”

Şu ana kadarki ByLock çözümlemelerinde gümrüklerde FETÖ ve PKK arasındaki işbirliğini ortaya koyan yazışmalar çıktığını belirten Üçok, Hendek operasyonlarındaki bağlantının da kesinlikle soruşturulması gerektiğini vurgulayarak devam ediyor:

“Bunun zamanı geldi artık. Bu ilişki ağı mutlaka ortaya çıkarılmalı ve göreceksiniz ByLock yazışmaları çıktıkça bu ilişkiler daha da ortaya konacak. Çünkü her ikisinin de amacı üç aşağı beş yukarı aynı. Hepsi aynı merkezlerin kontrolündeler ve aynı hedefe doğru kendi çalışma sahalarında operasyonlarını yapıyorlar, yaptılar. Zaman zaman da işbirliği içine girdiler.”

Haberin Devamı

CIA REFERANSIYLA ABD'DE İKAMET EDİYOR

Aynı merkez derken adres neresi?

“Alman İstihbarat Başkanı dünyada hiç görülmemiş bir şekilde açıklama yaptı: ‘Biz 15 Temmuz darbesinin arkasında FETÖ’nün izlerine rastlamadık’ dedi. Ondan bir ay sonra filan da İngiltere gizli servisi bir rapor yayınladı. Fetullah zaten CIA’nın referansıyla ABD’de ikamet ediyor, CIA koruması altında. Bunları birleştirdiğinizde FETÖ’nün bu üç istihbarat birimi tarafından kontrol edildiğini düşünüyorum. Yine PKK şu anda PYD adı altında ABD ile tamamen işbirliği içinde. Silah gönderiyor, hatta bunu bütün dünyanın gözü önünde yapıyor. Böyle bakınca bu ikisi arasındaki organik bağı kurmak çok kolay..."