Gazete Vatan Logo

Nusaybin'de 6 mahalle hariç sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin’ in Nusaybin ilçesi’nde 14 Mart tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı 6 mahalle hariç kısmen kaldırıldı..

Nusaybin'de 6 mahalle hariç sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı, 6 mahalle haricinde 14.00'te sona ereceği açıklandı - Valililik: " 30 gün süreyle 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecek"

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince 14 Mart 2016 saat 00.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Vatandaşın, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

" Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde ise ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 14.00 itibarıyla kaldırılmıştır. Ancak bu mahallelerde 30 gün süreyle 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecektir.

Haberin Devamı

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan yasak olan mahallelere can güvenlikleri açısından girilmemesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur."

Açıklamada, teröristlerin saldırısında ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların tespit için Nusaybin Kaymakamlığına, ikamet ettikleri ilçe kaymakamlıklarına veya Mardin Valiliğine başvuru yapması istendi.

Muhabir : Halil İbrahim SincarYayınlayan : Emine Konuk

25.07.2016 12:52:58