Gazete Vatan Logo

Nursel Aydoğan ve Meral Danış Beştaş tahliye edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, tutuklu yargılandıkları mahkemelerde yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliye edildi

Nursel Aydoğan ve Meral Danış Beştaş tahliye edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, tutuklu yargılandıkları mahkemelerde yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliye edildi.
Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım günü tutuklanan ve dosyası yetkisizlik kararı ile Diyarbakır'a gönderilen HDP milletvekili Nursel Aydoğan'ın 'Örgüte üye olmak', 14 defa 'Örgüt propagandası yapmak', 2 kez 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet', 2 kez 'Suç ve suçluyu övme', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' ve 'Halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek' suçlarından toplam 103 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Nursel Aydoğan, Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılırken, HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Mahmut Toğrul, Ziya Pir, Feleknas Uca, İmam Taşçıer, Leyla Birlik ve Ahmet Yıldırım da salondan izledi.
Mahkeme, Nursel Aydoğan'ın yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol kararıyla tahliyesine hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
BEŞTAŞ DA TAHLİYE EDİLDİ

Haberin Devamı

HDP Adana Milletvekil Meral Danış Beştaş'ın 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Suç işlemeye alanen tahrik etmek','Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 8 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması da Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Milletvekili Meral Danış Beştaş, avukatı olan eşi Mesut Beştaş ile birlikti davanın ilk duruşmasına Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

HDP milletvekili İmam Taşçıer'i tanık olarak dinleyen ve avukat savunmalarını alan mahkeme, duruşmaya kısa bir ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme Meral Danış Beştaş'a yurt dışı yasağı koyarak, adli kontrol kararı ile tahliyesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı