Gazete Vatan Logo

Nurella’nın kuşları Diva’nın tahtına konar mı?

Nurella’nın kuşları Diva’nın tahtına konar mı?

Bir yanda, yıllardır giyilen 10’larca sahne kostümü, diğer yanda, ‘kanka’lık derecesine varan bir samimiyet. Nur Yerlitaş’la Bülent Ersoy’u zaman içinde gitgide birbirine yakınlaştıran en önemli iki etken bunlar olsa gerek. Son olarak kader bu iki yakın arkadaşı farklı kanallarda yayınlanmasına rağmen aynı ismi ve logoyu paylaşan iki yarışmanın jüri koltuklarında karşı karşıya getirdi...

NUR YERLİTAŞ YA DA NAM-I DİĞER NURELLA’NIN JÜRİ ÜYESİ OLARAK MAZİSİ:

80’li yıllarda bavul ticareti yaparak şov dünyasına adım atmasına rağmen bundan dört yıl öncesine kadar sosyete ve moda çevreleri dışında onu tanıyanların sayısı iki elin parmakları kadar azdı. “Bugün Ne Giysem” ile birlikte halka mâl oldu. İlk sezon finalini göremeden yarışmanın jürisinden ayrıldı. Ayrılma sebebi olarak, aynı kanalda yayınlanan sabah programlarından birinde “izni alınmadan” taklidinin yapılmış olmasını gösterdi. Tam unutmaya hazırken bugün nasıl oluyordu da herkes onu; kendisiyle durmadan dalga geçen, Yeterella olarak taklidini yapan Doğa Rutkay’la Instagram’da baş başa pozlar veren, yanındaki koltukta oturan diğer “modacı bile olmayan” jüri üyesi Ivana Sert’le her gün ‘aşk, aşk’ diye diye parmak tokuşturan biri olarak tanıyordu? Ya da Internet üzerinden her gün nasıl oluyor da binlerce kişi “Nurella” imajlarından oluşan ‘caps’leri paylaşıyordu? Bütün bunlar saat başı kafasını yukarıya kaldırarak konuştuğu Sebastian’ın bir hikmeti olabilir miydi? Kendisini matruşkalara benzetmeye bayılıyordu. Belki de yıllardır içinde gizlediği o ironik kadını özgür bırakıvermişti sadece.

Haberin Devamı

Artık bir dakika önce hüngür hüngür ağlarken birdenbire kahkahalarla coşuveriyordu. Oyun içinde o kadar çok rol değiştiriyordu ki, hangisinin oyuncu, hangisinin gerçek kimliği olduğunu zaman geliyor kendi bile çözemiyordu. Kendisini taklit etme yeteneği sayesinde yüklü miktarlar karşılığında bir reklam sözleşmesine imza atmayı bile başardı. Şimdilerde eski bir gazoz markası için yeni bir meyve seçmeye hazırlanıyor.

Allah’tan kabzımal torunu da; eriği kirazdan, armudu hıyardan gayet rahat ayırabileceğine dair hepimizin inancı tam...

Haberin Devamı

Nurella’nın alamet-i farikaları:

Kuşları

Matruşkası

Sebastiyanı

Minicik yelpazesi

Otrişi

Nurella aforizmaları:

Günah ama bana

Kuş öldü beybi

Söyle ona Sebastian

Nothing Else Matters

Nurella ekranlardan ne kadar kazanıyor?

Bu Tarz Benim’in yeni sezonunda haftada: 40 bin TL

Yedigün’ün reklam filminden: 700 bin TL

Dizilere konuk olması için önerilen ücret: 20 bin TL

Söyleşi ve imza günleri için talep ettiği ücret: 35 bin TL

Program başlarken Nurella:

Onu henüz ayakta gören olmadı. Program her daim o koltuğunda otururken başlıyor. Fonda çalan arabesk bir şarkı eşliğinde bir eliyle yüzünün yarısını kapatıyor ya da hülyalı bakışlarıyla hayallere dalıyor.

Nurella’nın jüri üyeleriyle imtihanı:

“Bugün Ne Giysem”den sonra hakkında epey sert konuştuğu Ivana Sert ile yan yana oturmak zorunda kaldı. Türkçesini bozduğundan şikâyet ettiği Ivana’ya “dokundurmak”tan kendini alıkoyamıyor.

Nurella - Sunucu ilişkisi:

Sadece yakın çevresi tarafından kullanılan Nurella lakabının bugün tüm ülkeye yayılmış olmasının nedeni Öykü Serter. Çekimlerde birbirine doyamayan ikilinin geceleri de mesajlaştıkları biliniyor.

Haberin Devamı

Nurella ve yarışmacıları:

Büyük ihtimalledir ki isim hafızası çok güçlü olmadığından dolayı her yarışmacı için bir lakap buluyor. Onları o saatten sonra ancak o kendi taktığı isimlerle hatırlayabiliyor. Yarışmacılarla arasındaki ilişkinin tansiyonu kimi zaman yükseliyor, kimi zaman düşüyor ama nabzı sürekli atıyor.

BÜLENT ERSOY YA DA NAM-I DİĞER DİVA’NIN JÜRİ ÜYESİ OLARAK MAZİSİ:

Herkes gerektiğinde jüri koltuğuna oturabilir ama hiçbirinin koltuğu Bülent Ersoy’unkine benzemez, benzeyemez. Çünkü onunki bir koltuktan ziyade adeta bir taht! Konuk olduğu programlara bile tahtıyla giden Ersoy’un birkaç mütemmim cüzü var ki seyirciler Diva’yı onlarsız ne görmeye alışkın, ne de görmeye manevi olarak henüz hazırlar. En meşhuru malûm; Swarovski kristallerle kaplı meşhur mikrofonu... Diva’nın elinden düşürmediği bir de yelpazesi söz konusu ama onu mevsim itibarıyla bugünlerde ortalıkta göremiyoruz. Ersoy’un bir jüri üyesi olarak portresini çizmeye kalktığınızda göz ardı edemeyeceğiniz bir başka gerçek ise diğer jüri üyeleriyle yaşadığı polemikler. İçlerinde en unutulmazı; ilk Popstar serüveninde “kültürsüz olmak”la suçladığı Yıldız Tilbe ile giriştiği mücadele. 40 yıldır Zeki Müren’den Hülya Avşar’a kadar birçok sanatçıyla atışan Diva’nın son yıllarda gerginlik yaşadığı bir başka isim ise Nur Yerlitaş’ın eski jüri arkadaşı Hakan Akkaya oldu. Son albümünün kapağı için Ersoy’a kıyafetler hazırlayan Akkaya, emeğinin karşılığını alamayınca bir daha hiç çalışmamak üzere hayatındaki Diva sayfasını kapattı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl şov programının kapanışında kıyafetinin tasarımcısı Nur Yerlitaş’a teşekkür eden Bülent Ersoy’un bu cümleleri RTÜK’ün gözünden kaçmadı ve gizli reklam yaptığı gerekçesiyle Show TV’ye 151 bin lira ceza kesti. Daha önce de Ersoy yüzünden 120 bin lira ceza ödemiş olan Show TV, bu ikinci cezanın ardından Diva’yla yollarını ayırmayı tercih etti. Ta ki Bu Tarz Benim’i TV8’e kaptırana kadar. Diva’ya teklif götürdüklerinde eminiz ki ellerindeki bıçağın gayet keskin olduğunu onlar da biliyorlardı.

Diva’nın alamet-i farikaları:

Mikrofonu

Puan aynası

Plexi mumları

Tahtı

Arjantin tilkisi kürkü

Diva aforizmaları:

Geçmiş olsun el Fatiha

Herkes haddini bilecek

Biraz daha müsamahalıyım

Bunların hepsi böyle munis mi?

Diva ekranlardan ne kadar kazanıyor?

Konuk olduğu Arkadaşım Hoşgeldin yılbaşı özel bölümünden: 50 bin TL

Popstar Alaturka son sezon jüri üyeliğinden haftada: 100 bin TL

Bu Tarz Benim’den ne kadar kazandığı henüz açıklanmadı

Program başlarken Diva:

İlk programın konuk sanatçısı Serdar Ortaç, koltuğuna ondan sonra oturdu. Bu ertesi hafta hemen düzeltildi. Gazino geleneğinden kalan “assolistler sahneye en son çıkar” kuralı Diva için hayati önem taşıyor.

Diva’nın jüri üyeleriyle imtihanı:

“Sayın Hoca” diye hitap ettiği Cemil İpekçi 45 yıllık arkadaşı ve jüride sözüne itimat ettiği isimlerin başında geliyor. Umut Eker’in R ve L harflerini telaffuz edemediğini ilk eleme gecesinde öğrendi ve çok şaşırdı.

Diva - Sunucu ilişkisi:

Daha ilk programda Diva’nın “Zat-ı alinize hoş geliyor mu?” tarzı sorularına muhatap kalan sunucu Ebru Akel’i hiç de kolay günler beklemiyor.

Diva ve yarışmacıları:

Kimi jüri üyelerinin adını bugüne kadar duymamış olduğunu düşünürsek, ondan yarışmacıların isimlerini hatırlamasını beklemek abesle iştigal olur. O da hiçbirinin adını hatırlamıyor, gerektiğinde “Sol baş mı?”, “Bej rose olan hanım mı?” diye tarif ediyor. Yarışmacılar Diva karşısında süt dökmüş kediye dönüyor.