Gazete Vatan Logo

Nur’un katiline ibretlik ceza!

Tecavüz edip öldürmüştü. Davada karar açıklandı

Bahçelievler’de üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik’i tecavüz edip öldüren Cem Karaçay ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu.

İstanbul Bahçelievler’de 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik’i öldürdükten sonra tecavüz ettiği iddia edilen Cem Karatay hakkında ‘tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan dava karara bağlandı. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, Fatma Nur Çelik ile arkadaşı Sümeyye’nin olaydan bir ay önce Bahçelievler’de ev tuttuklarını anlattı. Savcı, sanık Karaçay’ın tesadüfen tanıştığını anlattı: “Sanık maktülü takip edip evlerini öğrenmiştir. Olay tarihinde de internet arızası bahanesi ile eve geldiği anlaşılmıştır. Sanığın evde kaldığı 3 saatlik zaman diliminin son 25 dakikası içinde Fatma Nur’u yatak odasına sürüklediği burada tecavüz ettiği belirlenmiştir. Sanığın maktülün bağırması üzerine el ve ayakları ile ağzını koli bantı ile bağladığı ve delilleri yok etmek için boğarak öldürdüğü anlaşılmıştır.”

En ağır ceza

Savcı sanık hakkında cinsel saldırı, konut dokunulmazlığının ihlali ve nitelikli adam öldürme suçlarından ceza istedi. Mahkeme, Karaçay’ı ‘cinsel saldırı delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti. Mahkeme ayrıca Karaçay’a cinsel saldırı suçundan 12 yıl ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 2 yıl olmak üzere 14 yıl hapis cezası verdi.

‘Pişmanım’ dedi

Fatma Nur Çelik’in ailesinin avukatı Reşat Petek, sanık Cem Karatay’ın (üstte) Fatma Nur’u hayvani duygular ile öldürdüğünü belirtti. Petek, Karatay’ın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı