Gazete Vatan Logo

Numan Kurtulmuş konuştu!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş konuştu!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları;

*Dördüncü sanayi devrimi dijitalleşmenin dijital ortamların bireysel olarak daha iyi kullanılmasının önünü açacak adımdır. Türkiye maalesef birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devrimlerini geriden takip etmiştir. Şimdi bu farkı kapatabilmek için önümüzde imkan belirdi. Dördüncü sanayi devrimine ayak uydurmak için atacağımız adımlar Bakanlar Kurulu'na takdim edildi. Devletin ve üniversitelerin içinde olacağı dönüşüm alanı oluşturulmaktadır.

Hürriyet gazetesiyle ilgili gelen bir soru üzerine Numan Kurtulmuş;

"Bir kere bu manşetin 'karargah rahatsız' şeklinde algılanmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Birileri TSK'nın hükümetle çalışmasından rahatsızlık duyuyor. TSK'mızın 15 Temmuz'dan sonra operasyon yapmasından operasyonlardan başarılı olmasından rahatsız oluyorlar. 1950'den bu yana olan çok partili siyasetimizden beri, 15 Temmuz'da da gördük sadece kanlı bir darbe teşebbüsü olarak kalmamış TSK'mızı en fazla zedeleyen bir kalkışma olmuştur. Bu asla siyasetle ilgili değildir. Asla siyasetin içine çekilemez. Kaldı ki Türkiye eski Türkiye değildir. Artık öyle manşet atarak ne TSK'ya ne Türkiye'ye ayar vermek kimsenin haddine değildir. Bundan sonra millet milli iradenin yegane koruyucusudur. Dolayısıyla herkes işine baksın. Bu tarz manşetlerle kimse ne TSK'nın ne hükümetin görüşlerini değiştirebilir.

Haberin Devamı

TERÖRE KARŞI MÜCADELE

Barzani ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilişkilerinin gözden geçirilmesi, terör örgütleriyle ortak hangi önlemler ele alınacak onlar konuşuldu

KUZEY IRAK BAYRAĞI TARTIŞMASI

Türkiye temaslarının özü sayın Barzani ile Türkiye'nin yaptığı işbirliğinin gözden geçirilmesi bölgede barışın sağlanması ve terörle mücadelede nasıl yol izleneceği ele alınmıştır.

İlk kez çekilmiyor o bayrak. Hem Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin bayrağı hem Irak bayrağı hem de Türkiye bayrağı asılmıştır. Sayın Barzani'nin her gelişinde aynı uygulama olmuştur. Bunda yadırganacak bir şey değildir.

FETÖ ELEBAŞININ KANADA'YA KAÇMA İDDİASI

FETÖ elebaşısının Kanada'ya kaçmasıyla ilgili ciddi istihbaratlar ABD Adalet Bakanlığı ile paylaşışmıştır. Dilerim ki bizim kadar ciddiye alırlar.

Haberin Devamı

BİZ TOPRAK KAZANALIM DİYE YAPMIYORUZ

Rakka konusunda resmi bilgiler açıklanmadığı sürece bunlara itibar edilmemesi gerek. Bizim operasyonlar hakkında hep söylediğimiz şey, biz bu operasyonların hiçbirisini toprak kazanalım diye yapmıyoruz bu bizim ulusal güvenliğimiz açısındandır. Bu bölgelerin barışa kavuşması ve barış geldikten sonra o bölge halklarının bölgeye dönüp yerleşmesidir.

ABD'NİN PKK'YA SİLAH SEVKİYATI

Burada da biz başından itibaren uyarılarımızı yapıyoruz. ABD'nin YPG, PYD'ye ve diğer unsurlara silah yardımı yapması sorunları çözecek bir mesele değildir. Buradaki örgütleri silahlandırarak başka örgütü yok etmeye çalışırsanız o silahlar diğer örgütlerin eline de geçer. Bizim görüşümüz açık ve nettir.

REFERANDUMA DOĞRU
"Avusturya'nın Dışişleri Bakanı'nın bu açıklamalarını hoş karşılamayız. Makul meşru zeminlerde görüşlerini ifade etmesini isteriz. Avusturya'nın seçimleriyle ilgili bir faaliyet değil. Avusturya'da, Almanya'da Avrupa'daki diğer şehirlerde de YSK seçim çevreleri oluşturdu. Biz nasıl Türkiye'deki seçim çevrelerinde faaliyet yürüteceksek orada da yürüteceğiz. Bunun Avusturyalıları rahatsız etmemesi lazım. Onları ilgilendiren bir durum değildir. Türkiye'deki referandumda Evet mi diyeceksiniz Hayır mi diyeceksiniz. Bu eşyanın tabiatı gereğidir. Demokrasi gereğidir. Bizde de oy kullananlar oluyor. Buna dikkat edilmesi lazım. Türkiye demokrasisine katkı sağlayacak olan bir durumdur"
HAC ÜCRETLERİ
"Geçen sene kurlar 2.90'dı, Diyanet bunu 3.50'de sabitledi. Geçen seneki kurlar üzerinden hesap edilse TL'ye denk gelen, daha ucuz olan standart Hac tarifesi uygulaması yaptı. Eğer kur üzerinden hesaplar yapmış olsak, 3 bin 500 lira civarında ucuzlatmış olduk. Bugünkü kura çevirilse 18 bin lira civarında standart hacıların ödemesi gerekiyordu. Şimdi 12 bin 500'ün altında fiyat açıklandı. Türkiye'de çok sayıda insan Hac için sıra bekliyor. Büyük bir kısmı zengin insanlar değil. Üç beş kuruşunu denk getirip Hacca gitmek istiyor. Keşke bütün başvuranları götürebilsek. Sadece bu yıl 80 bin vatandaşımız Hac ziyaretini yapabilecek. Keşke daha da ucuzlatabilsek. Elde olmayan maliyet kalemleri. Suudi Arabistan'daki kiraların yüksek olması ve uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle maksimum bu kadar yapılabiliyor."
"YUNANİSTAN İLE KARDAK KRİZİ"
"Ege'de gerilimi arttıracak sözler söylendi. Yunan Savunma Bakanlığı'nın kendi görüşünü ifade ettiğini bilmek isterim. Koalisyon hükümeti söz konusu Yunanistan'da. Türk-Yunan ilişkilerine hizmet edecek bir şey değildir. Türkiye Ege'deki haklarını bilmektedir. Hiçbir oldu bittiye müsade etmediği gibi bundan sonra da etmeyecektir. Kardak kayalıklarının sembolik anlamı vardır. Buna bağlı olarak her türlü hakkını hukukunu koruyacak imkana sahiptir"

Haberin Devamı