Gazete Vatan Logo

Novartis’ten öğrencilere destek

2 genç araştırmacıya “Uluslararası Biocamp 2009”da Türkiye’yi temsil hakkı..

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 12 öğrencinin katılımı ile 9 Eylül’de Trabzon’da gerçekleştirilen Novartis Biocamp Türkiye Çalıştayı’nda, genç araştırmacılardan ikisi, hazırladıkları proje sonucunda bu yıl Amerika’da gerçekleştirilecek “Uluslararası Biocamp 2009”da Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Dünyanın yenilikçi ve lider ilaç firmalarından Novartis tarafından düzenlenen Biocamp Türkiye, farklı üniversitelerden 12 öğrencinin katılımıyla 9 Eylül tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Novartis tarafından biyoteknoloji konusunda çalışmalara destek vermek ve “Uluslararası Biocamp 2009”da Türkiye’yi temsil edecek öğrencileri seçmek amacıyla düzenlenen Biocamp Türkiye Çalıştayı’na 19 öğrenci başvurdu. Başvuran öğrenciler arasında yapılan 2 basamaklı bir değerlendirmenin sonucunda yüksek lisans ve doktora öğrencisi 12 kişi Biocamp Türkiye Çalıştayı’na katılmaya hak kazandı.

Öğrenciler, hazırladıkları sunumları, seçici kurula sundu. Kurulun değerlendirmesi sonucunda, Amerika’da düzenlenen tüm dünyada biyoteknoloji alanıyla ilgili öğrencileri bir araya getiren ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan “Uluslararası BioCamp 2009”da Türkiye’yi temsil edecek iki öğrenci belirlendi.

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyokimya Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Emir Özçalışkan ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü asistanı Dr. Hüseyin Altuğ Çakmak, 27-30 Ekim tarihleri arasında Amerika’nın Cambridge (Massachusetts) şehrinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası BioCamp 2009”da Türkiye'yi temsil edecekler.

Novartis tarafından düzenlenen Uluslararası BioCamp’e her yıl, dünyanın pek çok farklı ülkesinden öğrenciler katılıyor. Öğrenciler, kamp süresince biyoteknoloji konusundaki gelişmeleri takip etme şansı yakalıyor.

Biocamp Türkiye Seçici Kurul Üyeleri:

• Doç. Dr. Arzu Karabay Korkmaz / İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

• Prof. Dr. Ayşe Özer / Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik ABD

• Prof. Dr. Murat Ertürk / KTÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

• Dr. Müge Mert / Novartis Bilimsel Operasyonlar
Direktörü

• Prof. Dr. Turgut Ulutin / İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Biyoloji ABD

• Prof. Dr. Türkan Eldem / Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji ABD

• Prof. Dr. Yıldız Özsoy / İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji ABD

Haberin Devamı