Gazete Vatan Logo

Norveçli Cermaq Türk’e somon balığı yedirecek

Norveçli Cermaq Türk’e  somon balığı yedirecek

Dünyanın en büyük somon yetiştiricilerinden Norveçli Cermaq, yeni yapılanmasıyla Türk pazarına girdi. Bir süre önce Mitsubishi Group Aqua tarafından 1.4 milyar dolara satın alınan ve Türkiye’de deniz ürünlerinde büyümenin artacağına inanan Cermaq, yerli büyük üreticiler arasında bulunan Sagun Group ile işbirliği yaptı. Şili, Kanada ve Norveç`teki operasyonları ile 200 bin mt lisanslı üretim kapasitesine sahip olan Cermaq, somon yetiştiriciliğinde global lider olmayı hedefliyor.

Sagun Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, Cermaq’la ortak üretim yapacaklarını kaydederek, “Grubumuzun Mitsubishi ile işbirliği uzun yıllar öncesine dayanıyor. Amacımız iç pazarımızı daha da büyütmek ve ihracatımızı artırmak” diye konuştu.

Balık tüketimi kamu spotu ile artırılacak
Türkiye’de kişi başı 8 kilogram seviyesinde olan balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), okullarda yürüttüğü “Balık-Ekmek Şenliği” etkinliklerinden sonra “Kamu Spotu” ile iç tüketimi arttırmayı hedefliyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, “Avrupa’da kişi başı 24 kilogram, Japonya’da 40 kilogram seviyesinde olan balık tüketimi Türkiye’de 8 kilogram. Bu rakamı en azından 15 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı