Gazete Vatan Logo

Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır?

Hamilelik bir kadın için en önemli ve özel zamanlardandır. Dünyaya getireceği bir bebek ile anne karnından başlayan bir bütünleşme yaşanır. Tabi bu özel dönemde karmaşık ruh hali ve duygular anne bünyesinde ağır basmaktadır. Özellikle ilk hamilelik sürecini yaşayan anneler, doğum sancıları konusunda oldukça güç dönemlerden geçerler. İşte bu dönemlerde merak edilen konular arasında ‘doğum sancısı nasıl anlaşılır kaçıncı haftada başlar’ soruları aratılır.

Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır?

Hamilelik hem anne hem baba için çok önemli, duygusal ve zorlu bir süreçtir. Hemen her kadının hayalinde en az bir bebek dünyaya getirmek vardır. Bir kadın, hamile kaldığı dönemlerde farklı duygu hallerini bir anda yaşayabilir. Bu dönemde, heyecanlı, endişeli ve mutlu hissedebilirler. Tabi annelerin hamilelik dönemleri başladıktan sonra ilk ayların ardından sancılar başlar. Doğum süreci yaklaştıkça da bu sancılar aralıklı olarak artarak devam eder. Özellikle artık doğum beklenen zamanlardaki sancılar ilk kez hamile kalacak anneler için oldukça zordur. 'Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır kaçıncı haftada başlar?' İşte bu sorunun yanıtı…

DOĞUM SANCISI NASIL ANLAŞILIR?

Doğum sancısı sızlamaları diğer sancılardan ayrılır. Her kişide farklılık göstereceği unutulmamakla birlikte, genel olarak şiddetli bir adet dönemi sancısına benzer. Yani normal şartlarda olan ağrıların dışında bir ağrıyla karşılaştığınız zaman bu doğum sancısı olabilir.

Bu durumda yine doğum sancısının hangi bölgede hissedildiği de önemlidir. Üst karın bölgesinde hissedildiği zaman çokta şiddetli olmayan sancılar, alt karın bölgesinde hissedildiği zaman yüksek derece de ağrılara sebep olabilir.

Haberin Devamı

Annenin beklenen hamilelik tarihinden 4 hafta öncesinde yavaş yavaş doğum sancıları gerçekleşmeye başlar ve bebeği aşağıya doğru indirmeye başlar. Eğer bu rahim kasılmaları 10-15 dakika aralıklarla seyretmeye başlarsa, doğumun yaklaştığı ön görülebilir. Yine de en doğru tanıyı, doktor verecektir.

Doğum başladığına dair belirtiler nelerdir?

Kanla karışık bir akıntı olan nişane gelmesi,

Doğum suyunun gelmesi,

Düzenli olarak devam eden sancıların başlaması doğumun başladığının göstergeleridir.

Düzenli olarak gerçekleşen ağrılar önceleri 10 -15 dakikada bir gelir, birkaç saniye sürer.

Ancak doğum yaklaştıkça ağrılar hem sıklaşır hem de daha uzun sürer.

Tabi ki bu maddelerin sıralarında değişiklik gösterebileceği yine gözlerden kaçmamalıdır.