Gazete Vatan Logo

Nolte Türkiye'ye geliyor!

Alman Nolte, Türkiye’de üretime hazırlanıyor..

2009 yılında Türk pazarına giren Alman Nolte, Türkiye’de üretime hazırlanıyor. 10 milyon euroya malolması planlanan fabrikanın inşaatına seneye başlanacak.

Avrupa’nın en büyük 3 mutfak markasından biri olan Nolte, Türkiye’de üretime hazırlanıyor. 2009 yılından bu yana Türk tüketicisine ürünlerini sunan ve geçen yıl 35 milyon lira ciroya ulaşan Nolte, Adapazarı veya İzmit’te fabrika kuracak. 2014 yılında inşaatına başlanacak olan fabrika için yapılacak yatırım 10 milyon euroyu bulacak.

Türkiye’de ithal mutfakta pazar lideri olduklarını söyleyen Nolte Türkiye CEO’su Sebahattin Gürel, “Nolte, Türkiye’de büyük potansiyel görüyor. Zaten Nolte’nin Almanya dışında mağaza için yatırım yaptığı ilk ülke oldu Türkiye. Şu an mağaza sayımız 14, 2014’te bu sayıyı da 18’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Fabrika yatırımımızı, Türkiye’deki 4 yıllık başarının bir sonucu olarak görmek gerekiyor. Nolte, Türkiye’deki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyor” dedi. Fabrika tamamlandığında Türkiye’de üretecekleri ürünlerin kendilerine rekabette avantaj sağlayacağını kaydeden Gürel, şöyle devam etti:

Pazar payı artacak

“Türkiye’deki fabrikamızı, Adapazarı ya da İzmit civarında hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunun nedeni, yakın ülkelere ihracatta bu bölgenin avantajlarından yararlanmak. Fabrikamızın inşaatına 2014 yılı içinde başlayacağız ve en kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Yaptığımız hesaplara göre fabrikanın Nolte’ye toplam maliyeti 5-10 milyon euro arasında olacak.

Nolte olarak üretim konusunda oldukça iddialıyız. Türkiye’de de bu durum aynı olacak. Amacımız yeni fabrikamızda günde 100 mutfak üretmek. Nolte’nin Almanya’daki fabrikalarında 1.050, Nolte Express markasında 200 çalışan var. Türkiye’de açılacak fabrikamızda istihdam edilecek kişi sayısı ise alacağımız siparişlerle doğru orantılı olacak. Fabrika açıldıktan sonraki birkaç yıl içinde 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Nolte gibi büyük bir markanın hedefleri de büyüktür. Fabrika yatırımımız sayesinde orta vadede ciromuzu 80 milyon TL’ye yükselteceğimize inanıyoruz. Pazar payımızı da yüzde 30’a çıkartacağımızı düşünüyoruz.”

600 milyon euroluk Pazar

SEBAHATTİN Gürel, Türkiye ve dünyadaki mutfak pazarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türk hazır mutfak pazarının şu andaki büyüklüğü 600 milyon euro civarında. Ancak bu rakamın 500 milyon eurosunu markasız mutfaklar oluşturuyor. Markalı mutfaklar ise her yıl pazar payında yüzde 15 civarında büyüme gösteriyor. Dünyada mutfak pazarının büyüklüğü ise 6.5-7 milyar euro olarak hesaplanıyor.”

Haberin Devamı