Gazete Vatan Logo

Nokta atışını Arınç yaptı

En kıdemli Orgeneral olmasına rağmen kızak göreve getirilen Orgeneral Güner için ‘’nokta atışını’’ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Arınç Güner için ‘’Hanımefendinin elini sıkmadı, hopladı zıpladı’’ demişti.

ANKARA- YAŞ kararları ile en kıdemli Orgeneral olmasına rağmen teamüllere göre Jandarma ya da 1. Ordu Komutanlığına atanması gereken Orgeneral Aslan Güner için ‘’Nokta atışını’’ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Cumhurbaşkanının eşi Hayrünnisa Gül’ün elini sıkmadığı için kara listeye alındığı öne sürülen Güner, Harp Akademileri komutanı olunca gelecek yıl da emekliye ayrılması kesinleşti.

Bülent Arınç 13 Mayıs günü Bursa Girişimci İşadamları Derneğince düzenlenen toplantıda Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildiği 2007 yılını hatırlatıp ‘’Yurt dışına gitti arkasında hanımefendi var. Uçaktan inip, herkesin elini sıkacaklar. Bu tarafta değerli bir komutan var. Eski oyuncakları aklına geldi, köşe kapmaca oynamaya başladı. Oradan buraya zıpladı, atladı, hopladı. Hanımefendinin elini sıkmaktan kaçıyor. Aradan 3 yıl geçti, artık topuk selamı verip, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, Hanımefendi hoşgeldiniz’ diyorlar’’ diyerek Aslan Güner’i hedef almıştı.

ÖZAL’IN BAŞYAVERİ

Cumhurbaşkanı Gül 19 Eylül 2007'de ilk yurt dışı gezisini KKTC’ye yapmış ve dönüşünde Esenboğa havalimanında karşılanmıştı. Törende dönemin 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner, Gül çifti protokolle tokalaşmaya başlayınca, sıradan ayrılmış, karşı tarafa geçip Gül’e selam vermişti.

Albay rütbesindeyken 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başyaverliği görevinde de bulunan Güner, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay 2. Başkanlığı da yaptı. Güner, 2008’de Orgeneral olmuştu.(Gazeteport)

Haberin Devamı