Gazete Vatan Logo

Nokia''nın tarayıcısı yayınlandı!

Nokia''nın tarayıcısı Xpress''in tam sürümü yayınlandı.

Nokia''nın tarayıcısı Nokia Xpress, Opera Mini''ye benzer özelliklere sahip. Mobil tarayıcı bir sunucu üzerinde sıkıştırarak web siteleri telefona gönderiyor. Böylelikle hem sayfalar daha hızlı yükleniyor hem de daha az veri transferi gerçekleşiyor.

Xpress Tarayıcı, verileri üçte iki oranında sıkıştırıyor. Bu sayede telefon faturalarını azaltmanın yanı sıra telefonun pilinden de tasarruf etmiş oluyorsunuz.

Tam sürümün Nokia Collection''da yayınlanan güncellemesi ile birlikte cihazınızda haber akışlarını dergi stilinde görüntüleyen Magazin özelliği, veri kullanımı ve tasarrufunu gösterme, tıklanan kelimeyi Youtube, Bing ve Vikipedi''de aratan Sayfa-içi arama özelliği gibi yeni özelliklere sahip olacaksınız. Ayrıca Xpress Tarayıcı, tek tıkla çeviri yapma özelliğine de sahip.

Bunların yanı sıra Xpress Tarayıcı ile internet paketinden bağımsız olarak video ve fotoğrafları SkyDrive''a yükleme imkanınız bulunuyor. Xpress Tarayıcı, Windows Phone 7.x veya Windows Phone 8.x ile çalışan Nokia Lumia telefonlarda ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Nokia''nın tarayıcısı yayınlandı!

Haberin Devamı