Gazete Vatan Logo

Nokia, ‘Kadın müdürle devam’ dedi

Nokia, ‘Kadın müdürle devam’ dedi

Sertaç Şener, Nokia Türkiye’de genel müdürlük bayrağını Çiçek Uyansoy İcan’dan devraldı. Şener, şirketin Türkiye’de atadığı ikinci Türk ve kadın genel müdür oldu.

Nokia Türkiye’de genel müdürlük bayrağı el değiştirdi. 2011 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Çiçek Uyansoy İcan, kendi isteğiyle ayrılırken, onun yerine 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere Nokia Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Direktörlüğü’nü yürüten Sertaç Şener atandı.

Yeni görevini değerlendiren Şener, “Türkiye’nin ve dünyanın en sevilen markalarından olan Nokia’da çalışmak benim için gurur kaynağı. Nokia X Serisi’nin lansmanını yeni yapmış, Nokia Lumia ve Nokia Asha serilerimizle büyümeye devam ederken, yeni görevimde de ekip arkadaşlarımla birlikte önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Nokia Türkiye olarak, 1 milyar Nokia kullanıcısını daha birbirine bağlamak için üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

‘İçim çok rahat’

13 yıldan fazladır Nokia’da çalıştığını ve markayı çocuğu gibi sevdiğini söyleyen Çiçek Uyansoy İcan ise ayrılma kararını şöyle açıkladı: “Kısa bir ara verme kararı aldım. Nokia Türkiye’de ilk Türk ve kadın genel müdür bendim. Yerimi yine Türk ve kadın bir müdüre bıraktığım için çok memnunum. Bu aylardır devam eden bir süreç. Ne zaman istersem geri dönebileceğimi söylediler. İçim rahat gidiyorum.”


Sertaç Şener, Android uygulamaların kullanılabildiği serinin ilk modeli Nokia X ile ilgili olarak “Bu seriyle Nokia’nın kalitesini, uygun fiyat segmentinde kullanıcılarımızla buluşturacağız” dedi.

X, 499 liraya geldi

ÇİÇEK Uyansoy İcan ve Sertaç Şener, dün birlikte yaptıkları toplantıda hem görev değişimini açıkladı hem de yeni akıllı telefon Nokia X’i tanıttı. Serideki ikinci model olan Nokia XL ise Haziran’da 599 lira fiyatla pazara sunulacak. Nokia’nın Android uygulamalarla uyumlu X Serisi’nin ilk modeli Nokia X 499 lirala Türkiye’de satışa çıktı. Nokia X serisi, haritalar ve dahili sesli navigasyon içeren HERE Maps ve 13 milyon şarkıya ulaşabildiğiniz Nokia MixRadio gibi çok kullanılan ücretsiz Nokia servislerini sunuyor.