Gazete Vatan Logo

Noel tatili Aplle'a yaradı!

En çok alış verişin yapıldığı Noel tatilinde Apple yeni cihaz aktivasyonunda açık ara lider!

Noel tatili Aplle'a yaradı!

Yurt dışında Noel arifesinde birçok firma yaptığı kampanyalarla satışlarını arttırma çabasına girdi. Bu dönemde özellikle teknolojik ürünlere olan rağbet ciddi oranda arttı.

Mobil tarafta Apple birinciliği kimselere kaptırmadı. Noel tatili öncesi mobil pazarda %49'luk cihaz aktivasyonu gerçekleştiren Apple'ın bu noktada kendine ait olan rekoru da kırdığını belirtelim. Apple'ın ardından ikinci sırada tahmin edeceğiniz üzere Samsung var. Ortalama %20 cihaz aktivasyonu ile Güney Koreli teknoloji devi de bu yıl kendi rekorunu kırıyor. Bu veriler ışığında 2016 Apple ve Samsung için iyi bir yıl olacak gibi görünüyor.

Listeye bakıldığında en önemli detayın ise Xiaomi olduğunu görüyoruz. Çin'in Apple'ı diye adlandırılan firmanın Amerikan pazarında küçükte olsa kendine pay bulmasını oldukça önemli bir gelişme olarak görüyoruz...

Tablet, Phablet ve Telefon tarafında ise pazarda şöyle bir tercih söz konusu. Christmas tatili döneminde Android ekosisteminde Phablet çılgınlığı yaşanıyor. Bu noktada 5,5 inç ve üzeri ekranları tercih erden Android kullanıcılarının oranı %50, Apple tarafında ise iPhone 6 Plus ve iPhone 6S Plus tercihinde bulunan kullanıcıların oranı %12 ile sınırlı. Apple tarafından bakıldığında bu aslında oldukça başarılı bile sayılabilirz. Zira henüz 1,5 yıl bile olmayan bu segmentin Apple kullanıcıları arasında büyük bir başarı yakaladığı söylemek yanlış bir ifade olur mu bunun takdirini siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

Haberin Devamı

4,7 ve 5,2 inç telefon kategorisinde ise Apple kullanıcıları belki de başka tercihleri olmadığında dolayı ciddi bir fark ortaya koyuyor.

9,7 inç ve 7 inç tablet kategorisinde ise tüketiciler neredeyse aynı eğilimi gösterirken iPad Pro'nun tanıtılmasıyla birlikte büyük ekranlı tablet kategorisinde liderlik Apple'a geçiyor.

Nereden bakılırsa bakılsın Apple için 2015 gayet güzel kapatılmış oluyor. Bakalım 2015 son çeyrek ve 2016 ilk çeyrek raporları açıklandığında bizi nasıl rakamlar karşılayacak?

Volkan MANAV



KAYNAK : Teknolojioku.com - Noel tatili Aplle'a yaradı!

LG G3 Android 6.0 güncellemesi başladı