Gazete Vatan Logo

Noel Baba müteahhitler

Konut sektörü bu yıl düzenlenen kampanyaların da katkısıyla 1.4 milyon adetlik satışa koşuyor. Konut üreticileri şimdi de ‘yeni yıla yeni evde girin’ diyerek indirimden düşük faize kadar fırsat sunuyor

Noel Baba müteahhitler

Bu yıl 1.4 milyona yakın satışa doğru koşan konut sektörü, yıl sonu kampanyalarıyla sektöre hareket getirmeye hazırlanıyor. Yeni yılda yeni ev sahibi olmak isteyenleri hedefleyen konut şirketleri indirimden düşük faiz ve uzun vadeye, kişiye özel ödeme planlarından tatil ve otomobil hediyelerine kadar pekçok fırsatı gündeme aldı. Yeni yıl kampanyaları kapsamında vadeler 100 aya kadar uzarken, faiz ve peşinatın sıfırlandığı seçenekler de var.

Ev alan ilk 5 kişiye araç kiralayacak

Babacan Holding, yılbaşı özel kampanyasında Babacan Port Royal, Babacan Premium, Babacan Palace ve Prime Suites’ten ev alanlara 1 yıl süreyle lüks bir araç kiralayacak. Projelerden ev sahibi olacak ilk 5 kişiye araçlar kiralanacak. Atatürk Havalimanı’nın karşısında inşa edilen Babacan Port Royal’de daire fiyatları 279 bin liradan başlıyor. Esenyurt’taki Babacan Premium ve Babacan Palace’de fiyatlar 269 bin TL’den başlarken, Basın Ekspres bölgesinde hayata geçirilen Prime Suites’te yatırımcılar, dairelerini isterse otel yönetimine devrederek günlük ve aylık kira getirisi elde edebiliyor.

Haberin Devamı

Eski evini ver yenisini al

Nef, İş GYO ile ortak hayata geçirilen ve yıl sonu itibarıyla teslimlerine başlanacak İnistanbul projesinde çözüm ortağı Evtiko ile bir kampanyaya imza atıyor. İnistanbul Lokal ve İnistanbul Gala projelerinde son kalan dairelere özel hazırlanan ev yenileme kampanyasıyla, Evtiko 2 günde eski evin değerini belirleyip satın alıyor ve İnistanbul’da yeni bir ev sahibi yapıyor. Aynı zamanda, İnistanbul’da yıl sonu itibarıyla teslim edilecek daireler için yüzde 5 peşinat ile kredi ödemelerine 2019’da başlama fırsatı da var.
Nef, Nef Basınekspres, Nef Sancaktepe ve Nef Ormantepe projelerinde yüzde 1 peşinata yüzde 0.99 faiz oranı veya yüzde 0 faiz ile 36 ay vadeli ödeme seçenekleri ile Nef Bahçelievler’de 60 ay vadeli yüzde 0 faiz ve peşin ödemede yüzde 20 indirim desteği sağlıyor.
Peşinde yüzde 25 indirim
Tepe İnşaat’ın Çekmeköy - Ömerli’de hayata geçirdiği Tepe Aura projesinde 31 Aralık’a kadar, sınırlı sayıdaki daireler için geçerli peşin ödemelerde yüzde 25’e varan indirim fırsatının yanında liste fiyatından 60 aya kadar yüzde sıfır faiz ve peşin fiyatından 120 ay yüzde 0.99 faiz oranı gibi kolay ödeme seçenekleri ve kişiye özel ödeme planları sunuluyor. 16 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen ve 3’er katlı 16 bloktan oluşan Tepe Aura’da alanları; 106 metrekare ile 199 metrekare arasında değişiklik gösteren 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde bahçeli, teraslı ve dubleks plan seçenekleri bulunuyor.
Kişiye özel plan
Mandarins Gayrimenkul tarafından 1.2 milyar TL yatırımla iki etap halinde inşa edilen The Mandarins Acıbadem’de ev sahibi olmak isteyenler için 60 ay vade ile yüzde sıfır faiz kampanyası uygulanıyor. Peşinat, aylık ve ara ödemeler alıcıyla beraber kararlaştırılarak kişiye özel ödeme planı hazırlanıyor.
4 seçenekli ödeme şansı
Kartal’daki projesi Çukurova Balkon, 4 seçenekli ödeme fırsatı sunuyor. Oturuma hazır Çukurova Balkon’da, tamamı peşin ya da yüzde 20 peşin ve yüzde 80 banka kredili alımlarda yüzde 12 indirim yapılıyor. Diğer seçeneklerde vade farksız yüzde 50 peşin, 2018’de ve 2019’da ara ödeme veya yüzde 10 peşin ile kişiye özel ödeme sunuluyor.
60 ay sıfır faiz
Süleyman Ekşi İnşaat tarafından Gaziosmanpaşa’da inşa edilen Ahes Misal İstanbul, şirket bünyesinde yüzde 20 peşinatla 60 ay yüzde sıfır faiz uygulaması başlattı.
340 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede aylık 1.153 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün. Şirket bünyesinde yapılan taksitlendirmenin yanı sıra kişiye özel farklı ödeme alternatiflerinin de bulunduğu Misal İstanbul’un ilk etabında alanları 65 ila 90 metrekare arasında değişen 343 adet 1+1, alanları 93 ila 149 metrekare arasında değişen 950 adet 2+1 ve 327 adet 3+1 konut tipleri bulunuyor.
‘Ekopratik’ ödeme
DKY, 2017 yılının son günlerinde tüm projelerinde geçerli ‘Ekopratik’ Ödeme Sistemi avantajı ile ev sahibi olma imkanı sunuyor. Ekopratik, şirket bünyesinde kişiye özel ödeme planlarının anlık olarak hazırlanabildiği yeni bir ödeme sistemi sunuyor. Bu sisteme göre DKY müşterileri istedikleri vadelerde diledikleri peşinat ve ara ödeme tutarlarıyla kendi ödeme planlarını kendileri anlık olarak oluşturabiliyor.
Tatile çıkaracak
Ege Yapı, Emlak Konut güvencesi ile yaşamın başladığı projesi Batışehir ve Maslak’a komşu olan Kordon İstanbul projelerinden ev sahibi olanlara, 42 bin TL’ye varan ve “dünyanın her yerinde” kullanılabilen Etstur Seyahat Çeki veriyor.
Banka ve kredi yok
Sinpaş GYO Aydos Country’de Sinpaş ve Arı Leasing’in geliştirdiği ‘konutta finansal kiralama sistemi’ ile banka ve kredi olmadan, ödeme koşullarını müşterinin belirlediği bir kampanya sunuyor.
Faiz ve peşinatlar düştü, vade uzadı
- Eroğlu’nun Skyland İstanbul projesinde
120 ayda 3 bin 800 TL taksit ve sıfır peşinat ile rezidans alınabiliyor.
- AC Yapı’nın Kartal’daki Moment İstanbul projesinde yıl sonuna özel yüzde 15 indirim ile satılan dairelere yüzde 1 peşinat ödeyerek sahip olmak mümkün.
- Nuvo Dragos’ta banka kredili veya nakit alımlarda liste fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim yapılıyor. 60 ay 0 faiz veya 120 ay yüzde 0.45 faiz seçeneği sunuluyor.
- Sarılar İnşaat, Kağıthane’de hayata geçirdiği Mevsim İstanbul projesinde yüzde 5 peşinat ile 60 ay 0 faiz ya da 120 ay 0.45 oranla daire sahibi olma imkanı sunuyor.
- Özbostan İnşaat, Pendik’teki Manzara 7/24 projesindeki son daireler için anlaşmalı olduğu banka üzerinden gerçekleştirdiği kampanyada, konutlar, 100 ay sıfır faizle satılıyor.

Haberin Devamı