Gazete Vatan Logo

Nişantaşı saldırısında üç kişi gözaltında

Bir korumanın yaşamını yitirdiği gece kulübü saldırısıyla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde mekana sevgilileriyle alınmayınca gururlarının kırıldığını ve bu nedenle kavga çıktığını söyledikleri iddia edildi.

Şişli Valikonağı Caddesi üzerinde bulunan D’Lux Nişantaşı adlı eğlence kulübünde geçtiğimiz cumartesi günü sevgilileriyle gelen 4 kişi içeriye silahla girmek istedi. Gece kulübünün korumaları ise izin vermedi. Bunun üzerine çıkan çatışmada, gece kulübünde koruma olarak çalışan Vedat Topçu, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi. Baycan Ş. ile İhsan Ç. ise yaralandı. Geldikleri 2 lüks araçla kaçmak isteyen saldırganlardan biri kullandığı otomobiliyle kaza yapınca, diğer saldırganların ve 2 kadının bulunduğu otomobile binip olay yerinden uzaklaştı.

Eski tribün lideri aranıyor

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Şüphelilerin, kaza nedeniyle bıraktığı araç ve incelenen güvenlik kamera görüntülerinden E.E., D.G., A.Ö. ile “Dede İsmail” lakaplı İsmail D. adlı kişiler olduğu belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için yapılan çalışmada E.E., D.G., A.Ö. dün sabah gözaltına alındı. Suç dünyasının tanınmış isimlerinin yanında yer alarak bazı yasa dışı olaylara da karıştığı öne sürülen İsmail D.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Bir dönem Fenerbahçe tribün liderliği yaptığı da ortaya çıkan İsmail D.’nin adı, 2002 yılında Bakırköy’de 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı çatışmada da yer almıştı. Şüphelilerin emniyetteki sözlü ifadelerinde, yanlarında sevgilileri olduğu halde içeriye alınmadıkları için korumalarla tartıştıklarını, bu durum gururlarına dokunduğu için kavga ettiklerini söyledikleri iddia edildi.

Haberin Devamı