Gazete Vatan Logo

Nişantaşı’nı yemekle lüks Bağdat’ı kozmetik taşıyor

JLL Türkiye’nin ‘Perakende Caddeleri’ raporuna göre, Bağdat Caddesi’nde 2017’nin ilk çeyreği itibarıyla kozmetik sektörü yabancı markalar arasında en fazla pay alan sektör... Nişantaşı’nda lüks dünya markaları ile yeme-içme mekanları ön plana çıkıyor

Nişantaşı’nı yemekle lüks Bağdat’ı kozmetik taşıyor

JLL Türkiye’nin İstanbul’daki gözde perakende caddelerine ilişkin raporu yayınlandı. Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı’nın mercek altına alındığı raporda, bu yılın ilk çeyreğindeki doluluk-boşluk oranları, marka yapısı ve kentsel dönüşüm süreçleri irdelendi. Raporda Bağdat Caddesi’ndeki dolu perakende mağazası 2017’nin ilk çeyreğinde 350 olarak hesaplandı. Bu rakam bir yıl öncesinde 427’ydi. Caddede boş dükkan sayısı 51.

Bağdat Caddesi’nde son 1 yılda boş dükkan sayısındaki artışta kentsel dönüşüm sürecinin büyük etkisi var. Bölgede 2017’nin ilk çeyreği itibarıyla kozmetik sektörü yabancı markalar arasında en fazla pay alan sektör oldu. Nişantaşı’nda boş dükkan ve mağaza sayısı 2016’nın ilk çeyreğinde 19 iken; bu yılın ilk çeyreğinde 25 olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 519 dolu olan mağaza varken, bu yıl bu rakam 498 olarak hesaplandı. Kadın giyim markaları Nişantaşı’ndaki toplam ünitelerin yüzde 19’u ile bölgedeki en yüksek orana sahip perakendeciler. Deri ürünleri, ayakkabı, çanta ve hazır giyim ile ve gastronomi mekanları varlığı en yüksek diğer sektörler.

Haberin Devamı

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, “Alışveriş merkezi gibi profesyonel bir anlayışla yönetilen perakende caddeleri gündeminin en üst sıralarında kendine yer bulmalı” diye konuştu.