Gazete Vatan Logo

Nimet Baş'a ödül!

Davos Dünya Ekonomik Forumu, farklı alanlarda yaptıkları çalışmalar nedeniyle ödüle layık görülen 24 kadını belirledi. Bunlar arasında sürpriz bir isim yer aldı: Nimet Baş. Liste kadınlar adına gurur verici. Kadın astronotlardan sopranolara kadar birçok ünlü isim bulunuyor.

Nimet Baş'a ödül!

Davos Women Economic Forum” her yıl başarılı kadınlara ödül veriyor. Ödül listesi, daha önce foruma katılan ve sunum yapan kadınlar arasından oluşturuluyor. AK Parti iktidarında Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan Baş, kadın hakları, engelliler, pozitif ayrımcılık, demokratikleşme çalışmalarına katkıları nedeniyle ödüle layık görüldü. Ödül töreni mart ayında Kahire’de yapılacak.

Çok farklı alanlarda faaliyet gösteren başarılı kadınlar arasında ilginç isimler var. Kadınların güçlendirilmesi ve eşitlik konularında çalışmalar yürüten Hindistan merkezli Kadınlar Ligi’nin Başkanı Dr. Harbeen Arora. Kadın araştırmaları yapan yazar/araştırmacı Lizbert Goodman.

‘Giving Back’ adlı kitabı ile yardım bağışları toplayan sosyal aktivist Meera Gandhi. İrlandalı yazar ve eğitimci Sinead Burke. Mühendis, doktor ve NASA astronotu, 1992’de uzaya seyahat eden ilk Afro-Amerikan olan Mae Carol Jemison. İsveçli mezzo-soprano opera sanatçısı Malena Ernman. İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için İsveç Parlamentosu önünde eylem yapan 15 yaşındaki Greta Thunberg... Liste böyle uzayıp gidiyor. Dünyayı kadınların değiştireceğinin kanıtı gibi.

Haberin Devamı