Gazete Vatan Logo

Nimet Abla’ya hem güvenlik görevlisi hem de şeridi!

55 milyon liralık ikramiye hayalini kuranlar bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Nimet Abla, bilet kuyruğunda yaşanan izdihamı önleyebilmek için şerit çekip güvenlik görevlileri çalıştırmaya başladı.

Nimet Abla’ya hem güvenlik görevlisi hem de şeridi!

Milli Piyango, yılbaşı özel ikramiyesi 55 milyon TL olacak. Rekor ikramiyenin açıklanmasıyla birlikte binlerce kişi ‘milyoner’ olma hayalleri kuruyor. ‘Zengin olma’ umuduyla milli piyango bileti peşine düşenler, şanşlı ve bilindik bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu kuyruklardan en uzununun adresi Eminönü’ndeki meşhur Nimet Abla büfesi oldu. Ancak milyoner olma hayali yüzünden uzun kuyrukta zaman zaman izdihamlar ve tartışmalar yaşandı. Nimet Abla çareyi güvenlik görevlisi tutmakta buldu. Büfenin önüne kaçak girişleri önlemek için güvenlik şeritleri çekildi. Kuyrukların düzenini ise kaçak girişleri de önleyen güvenlik görevlileri sağladı. Şimdiye kadar yapılan çekilişlerde Milli Piyangonun en şanslı rakamları 3, 5, 6, 7, 2 ve 9 oldu.

‘Çatır çatır yiyeceğim’

Ahmet Kaya (53, Emekli): “Yılbaşında 55 milyon TL’lik büyük ikramiye eğer bana çıkarsa paraları çatır çatır yiyeceğim. Benim hayat felsefem basit; ye, iç, eğlen formülünü uygulayacağım.”

‘Hayal kurmak için aldım’

Gökhan Buz (27, Antrenör): “Bana çıkarsa sosyal sorumluluk projesine imza atacağım. 7-8 kere aldım hiç çıkmadı. Aslında laf olsun diye alıyorum. Maksat hayalini kurup, heyecanını yaşamak.”

Haberin Devamı

‘Dünya turuna çıkacağız’

Yunus Emre Yazıcı (18, Öğrenci): “55 milyon lirayı kazanırsam dünya turuna çıkacağım. İlk durağım kız arkadaşımın yaşadığı Tataristan olacak. Sevgilime güzel bir sürpriz yapıp dünya turuna götüreceğim.”

‘Kısmet balıkta değil piyangoda’

Yılmaz Soğuksu (35, Havaalanı görevlisi): “Çıkan ikramiyeyle ilk önce ev alacağım sonra fakirlere yardım edeceğim. Ailecek Galata Köprüsü’ne balığa geldik. Ancak kısmeti balıkta değil piyangoda arıyoruz.”