Gazete Vatan Logo

Nimet Abla’dan ‘sahte biletlere dikkat’ uyarısı!

50 milyon büyük ikramiye biletleri satışta. Sahtekarlar da boş durmadı. Uzmanlar, ‘Bileti almadan ışığa tutup içerisindeki filigran ve Milli Piyango amblemini kontrol edin’ diyor.

Nimet Abla’dan ‘sahte biletlere dikkat’ uyarısı!

Milli Piyango, yılbaşı özel çekilişi için yılbaşı ikramiyesini 50 milyon TL olarak açıkladı. Rekor ikramiyenin açıklanmasının ardından ise piyasada sahte biletlerin olduğu kaydedildi. İstanbul’un en popüler Milli Piyango Bayisi Nimet Abla’nın kurucusu olan ve 1978 yılında vefat eden Nimet Özden’in kendisiyle aynı ismi taşıyan yeğeni Nimet Özden, sahte biletlere karşı vatandaşları uyararak şunları söyledi:

“Ruhsatı olmayan bayilerden veya seyyar satıcılardan bilet alınmamalı. Bilet de para gibi değerli kağıt kategorisine girer. Bileti aldıklarında ışığa tutup içerisinde filigranlar olup olmadığını kontrol etsinler. Çünkü bilet de aynen para gibidir. Tıpkı para da olduğu gibi içerisinde çizgiler, fligranlar vardır. Biletin ortasında da Milli Piyango amblemi vardır. Ayrıca biletin arkasından numaraların olduğu noktalara bastırınca, rakamların kabarıklığını hissetmeliler. Ancak sahte bilet üretenler, bu kabarıklıkları üretebilirken bilet içerisindeki filigran ve Milli Piyango amblemini üretemiyorlar. Bu açıdan özellikle bilet ışığa tutulup içerisindeki amblem ve filigranlar kontrol edilmeli. Diğer yandan biletin üzerinde bir de şifre var. Bu şifre Milli Piyango Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı olduğu rakamları gösterir .”

Haberin Devamı