Gazete Vatan Logo

Nilüfer piyano yarışmasına İspanya'da konserli tanıtım

Nilüfer piyano yarışmasına İspanya'da konserli tanıtım

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 'Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali', İspanya'nın Tenerife Adası'nda tanıtıldı.

Bursa'da bir ilk olacak Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra yurtd ışından da çok sayıda sanatçı katılacak. Nilüfer Belediyesi ile 'Mix Müzik & AkademiX' tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında piyanist ve besteci Fazıl Say'ın yanı sıra çok sayıda müzisyen ve akademisyen de Bursalılar'la buluşacak. Uluslararası Piyano Yarışması'nda genç yeteneklerin keşfedilmesi sağlanırken, festival kapsamında gerçekleştirecek konserlerde de sanatseverler değerli isimleri dinleme fırsatı bulacak.

16 ülke temsilcisinin yer aldığı tanıtımda Proje Genel Koordinatörü Rüstem Avcı'nın yaptığı sunumla bu organizasyona katılımın önemine vurgu yapıldı. Müziğin kültürler arasında en önemli köprü olduğunu belirten Avcı , Dünya çapında müzik değerlerinin bulunduğu Türkiye'de farklı müzik değerleriyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Müziğin yarışmasından çok dayanışmasına sahne olmasını istediklerini kaydeden Avcı, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"İstediğimiz organizasyonda dünyanın bütün renklerini görmek Son zamanlarda dünyanın değişik bölgelerinde yoğunlaşan şiddet ve terörden olumsuz etkilendiğimizi biliyoruz. Ama Türkiye'nin de en az İngiltere, İspanya ve diğer Avrupa ülkeleri kadar güvenli olduğunun altını çizmek isterim. Anadolu birçok kadim kültürün beşiğidir. Ezgisel zenginliğini yerinde gördüğünüzde şaşıracaksınız. Bizdeki birçok müzik türünün en az Flamenko kadar kendine özgü olduğunu göreceksiniz. Anadolu mutfağımızın zenginliğini sözlerle anlatmak çok zor, zaten gerek müzik gerekse yemekten alacağınız lezzeti ancak tadarsanız anlarsınız."

Avcı, ayrıca piyano yarışması ve müzik festivalinin farkındalık yaratmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla otistik katılımcılara da açık olduğunu da ekledi.

DİNLEYENLER BEĞENDİ

Organizasyon tanıtımı ardından Proje Sanat Koordinatörü ve AkademiX Güzel Sanatlar Piyano Bölüm Başkanı Elena Çekiç ve bariton David Gvinianidze'nin birlikte gerçekleştirdiği konser izleyenler tarafından beğenildi.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi ve Mix Müzik & Akademix tarafından düzenlenen organizasyonun son başvuru tarihi 15 Kasım 2016. Başvurular www.niluferpianoimc.com adresinden yapılıyor. Piyano yarışmanın yanı sıra festival bölümüne farklı sazlarla katılmak mümkün.