Gazete Vatan Logo
Magazin Nilüfer Müzik Festivali kalpleri birleştirdi

Nilüfer Müzik Festivali kalpleri birleştirdi

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali bu yıl tam tamına 3 gün boyunca 75 bin kişiyi müziğe doyurdu.

Nilüfer Müzik Festivali kalpleri birleştirdi

18 farklı ülkeden, toplam 128 sanatçı ve gruba ev sahipliği yapan festivalde, 3 ayrı sahnede 28 canlı performans ile katılımcılar tam tamına 1.530 dakika dolu dolu müzik keyfi yaşadı. Festivalin ilk gün açılışı İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions tarafından yapılırken, kapanışı ise dünyaca ünlü grup Oscar and The Wolf ve Athena yaptı. Üç gün boyunca müziğin hiç durmadığı festivalde Duman, Kultur Shock, Kalben, Babazula, Can Gox ve Pinhani gibi önemli isimler sahne aldı.

75 Bin kişi tek yürek oldu

Hafta sonunu hem müzik dinleyerek hem de kamp yaparak geçirmek isteyen 75 bin kişi festivalin ilk gününde, sabah saatlerinden itibaren Balat Atatürk Ormanı’ndaki festival alanına çadırlarını kurdu. Toplam 5 bin müzikseverin kamp alanında konakladığı festival alanında katılımcılar kaliteli ve sınırsız müziğin keyfini yaşayarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İşaret dili ile konser keyfi

Nilüfer Müzik Festivali’nin üçüncü gününde 12 konser verildi. Manuş Baba ile başlayan üçüncü günde Pinhani grubu da hayranlarıyla buluştu. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği Pinhani konserinde çok özel anlar da yaşandı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Engelliler Hizmet Birimi’nin festival alanında düzenlediği İşaret Dili Atölyesi’ne katılanlar Pinhani’nin “Yitirmeden” isimli şarkısına işaret diliyle eşlik ettiler.

Konsere ünlü yağmuru

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen festivalde 60 bin katılımcıyı ağırlayan Nilüfer Müzik Festivali bu yıl katılımcı sayısını 75 bine çıkardı. Festivale Türkiye’nin bir çok ilinden gelen müzikseverlerin yanı sıra Yunanistan ve Gürcistan’dan da büyük ilgi gösterildi. Festivalin birinci gününde İlhan Erşahin's İstanbul Sessions, Kaan Tangöze ve Hey! Douglas sahne aldı.

İlginin daha da arttığı ikinci günde ise toplam 13 performans gerçekleşti. Palmiyeler, Flört, Sena Şener, Kalben, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Shefita, Can Gox, La chiva Ganvita, Gaye Su Akyol, Kultur Shock Babazula Ft. Seyyal Taner, Barış K ve ünlü rock grubu Duman festivalin ikinci gününde sahne aldı.

Festivalin üçüncü gününde ise Deniz Tekin, Mydy Rabycad, Kolektif İstanbul, La Sra. Tomasa.

The Ringo Jest gibi gruplar da sahne alarak katılımcılara müzik keyfi yaşattı. Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz doğası eşliğinde gerçekleşen festival kapsamında Lübnanlı rock grubu Mashrou’ Leila da konser verdi. Aşk, gençlik ve siyaseti konu alan eğlenceli şarkılarıyla festivalin merakla beklenen grupları arasında yer alan grup performansıyla hayranlarından tam not aldı.

Alternatif müzik sahnesinin heyecan verici topluluklarından Ayyuka’nın konseri de festivalde büyük coşkuya sahne oldu. Nilüfer Müzik Festivali’nin en çok ilgiyi çeken gruplarından biri de Belçikalı elektronik pop grubu Oscar and The Wolf oldu. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan grup sahneye çıkınca izleyicilerdeki coşku arttı. Grubun solisti Max Colombie'ın çıplak ayakla sahneye çıktığı konseri izleyenler muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadı. Oscar and The Wolf’un ardından konser veren Ceylan Ertem ise güçlü ekibi ve sahnesiyle seyirciyi kendine hayran bıraktı. Finali Athena grubu tarafından gerçekleştirilen festivalde, grup 3 saat boyunca sahnede kaldı. Grubun solisti Gökhan Özoğuz Nilüfer Belediyesi’ne böyle bir festival düzenlediği için teşekkür etti.

Süslü geyiğin kazananı belli oldu

Haberin Devamı

Bu yıl bir ilk olan “#süslügeyik Kostüm Yarışması” etklinliğinin kazananı belli oldu. Festivalin en süslü geyiği sosyal medya platformundan #süslügeyik ya da #suslugeyik hashtagleri ile belirlenen Yasemin Kral oldu. Özgün tasarımların katıldığı yarışmada birinci olan Kral Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman'ın elinden imzalı bir La Sra. Tomasa CD'si ve gelecek yıl için festival davetiyesi kazandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey; “Müzik iyi ki var!” Festival alanında katılımcılarla ve stant açanlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, barış içinde geçen bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Festivalde çalışmalarını ve ürünlerini paylaşan kadın dernekleri ve üreticilere teşekküre eden Bozbey, “Türkiye’nin en önemli organizasyonu olan Nilüfer Müzik Festivali’nde bu güzel ortamın sürdürülebilir olması, gençlerimizin barış içerisinde sadece müzik dinliyor olması bizi çok mutlu etti. Burada, kimliği kişiliği inancı ne olursa olsun tüm güzel insanlar, müzik dinlemek için, sadece barış, insanlık ve dostluk adına konser alanlarını doldurdu. Bursa’nın yanı sıra şehir dışından ve yurtdışından gelerek festivalimize katılan tüm müzik tutkunlarını gönülden kutluyorum. Alanında en büyük ve daha da büyümeye aday bir organizasyona ev sahipliği yapmanın da onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İyi ki müzik var” dedi.

Haberin Devamı