Gazete Vatan Logo

Nikola gözünü Avrupa pazarına dikti

Amerikalı kamyon girişimi Nikola Motor uzun süredir devam eden çalışmalarının ardından Avrupa ve Asya pazarları için geliştirdiği yeni kamyonu Nikola Tre’yi tanıttı. Hidrojen yakıt hücreleri kullanan araç elektrikli ve 1.000 beygir gücünde bir motora sahip. 2020 yılında test sürüşleri yapılması planlanan Nikola Tre, farklı ihtiyaçlar için geniş bir ürün yelpazesiyle satışa sunulacak.

Nikola gözünü Avrupa pazarına dikti

Nikola firması ABD’deki operasyonlarından sonra Asya ve Avrupa pazarı için yeni bir araç geliştirdi. Nikola’nın Tre isimli aracı gücünü Hidrojen yakıt hücrelerinden alıyor. Araç yüksek menzil ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Asya ve Avrupa pazarları için geliştirildi

Amerikalı kamyon taşımacılığı şirketi Nikola Motor Company, uzun süredir ortalıkta görünmüyordu. Firma özellikle Avrupa, Asya ve Avustralya pazarlarında hidrojen-elektrik hibriti bir modeli satışa sunacak. Nikola Tre’nin yeni kamyonu ABD için geliştirilen öncüsünden çok daha farklı bir tasarıma sahip.

Tre, 1000 beygir gücüne kadar çıkan elektrik motorlarına güç vermek için bir hidrojen yakıt hücresi kullanacak. Nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak tek şarjda 500 ila 1.200 kilometre arası menzile sahip olacak ve yaklaşık 20 dakika içerisinde boşta yakıt ikmali yapabilecek. Şirket ayrıca aracın tamamen sürücüsüz deneyimi sağlayacak sensörlerle donatılacağını belirtti.

Tesla'nın en büyük rakibi

Hem Tesla hem de Nikola, elektrikli kamyonlara yönelik çeşitli yaklaşımlarıyla daha uzun ve uzun mesafe taşımacılık isteğinden yararlanıyor. Tesla’nın geçtiğimiz yıl tanıttığı Semi modeli için Pepsi ve Walmart gibi firmalar büyük rakamlarda sipariş vermişti. Nikola için de ABD menşeili bir firma 800 adet kamyon siparişi verdi.

Haberin Devamı

Nikola’nın hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli kamyonu 2023 yılında üretime geçecek. Bu da başlangıçta yakıt ve şarj istasyonları için ağ sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalar için zaman kazandıracak. Kamyonla ilgili daha fazla detay önümüzdeki yıl nisan ayında paylaşılacak.