Gazete Vatan Logo

Nikah kıyıldığı gece öldü mezarı ikinci kez açılacak

Mersin’de yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Yeşildağ, internette tanışıp, birlikte yaşamaya başladığı 60 yaşındaki Sevilay Saygın’a mallarını bırakan vasiyetname hazırladıktan sonra, Saygın’ın yeğeni Derya Mızrakçı ile evlendiği akşam öldü.

Nikah kıyıldığı gece öldü mezarı ikinci kez açılacak

Mersin’de yaşayan işçi emeklisi Ahmet Yeşildağ, 2013’te yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın’la tanıştı. Telefonla görüşmeye başlayan ikili birlikte yaşamaya karar verince Ahmet Yeşildağ, Mersin’de sattığı evin parasını Bursa’daki Sevilay Saygın’a gönderdi. Yeşildağ çocuklarının bu ilişkiye karşı çıkması üzerine, Mudanya’da yaşayan Sevilay Saygın’ın yanına gelip birlikte yaşamaya başladı. Birlikteliklerinin dördüncü ayında Yeşildağ, Şanlıurfa’daki mallarını da Sevilay Saygın’a bıraktığını belirten bir de vasiyetname imzaladı. Ahmet Yeşildağ, vasiyetten bir gün sonra da birlikte yaşadığı Sevilay Saygın’ın isteği üzerine, kadının yeğeni Derya Mızrakçı ile resmi nikahla evlendi. Yeşildağ, nikahının kıyıldığı 23 Mayıs 2013 gecesi evde fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yeşildağ yaşamını yitirdi.

Vücudunda zehir bulundu

Babasının ölümünü öğrenen Ali Yeşildağ, ölümünü şüpheli bulup savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık mezarı açtırıp alınan parçalara otopsi yaptırınca, ölen Ahmet Yeşildağ’ın vücudunda zehirleyici miktarda morfin ve kodein maddesi tespit edildi. Bunun üzerine Sevilay Saygın, Derya Mızrakçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızrakçı cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Ömür boyu istendi

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Tasarlayarak adam öldürme’ suçlamasıyla yargılanan 3’ü kadın 4 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sırasında önce Derya Mızrakçı Yeşildağ ve annesi Beyhan Mızrakçı daha sonra da Sevilay Saygın tahliye edilince, davada tutuklu sanık kalmadı.

Geçen ay yapılan duruşmada okunan bilirkişi raporunda ölümün doğrudan doğruya morfinden dolayı değil, alınmış bir ilacın morfin zehirlenmesinden olabileceği ifade edilince mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Kemiklerden parça alınacak

İstanbul 5. Adli Tıp Kurumu’ndan 5 profesörün yaptığı inceleme sonrası Yeşildağ’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için kemiklerinden alınacak parçada DNA incelemesi yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine önceki gün yapılan ve üç sanığın hazır olduğu Derya Mızrakçı Yeşildağ’ın ise katılmadığı duruşmada mahkeme heyeti, istenilen kemik parçalarının alınması için Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde bulunan mezarın ikinci kez açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

42 yaşındaki Derya Mızrakçı ve akrabası 60 yaşındaki Sevilay Saygın (altta sağda) tahliye edildi.