Gazete Vatan Logo

Nihat Zeybekci bir kez daha

61.,62. ve 63. hükümetin Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, yeni kabinede yer alarak 4’üncü kez aynı göreve getirildi.

Nihat Zeybekci bir kez daha

Zeybekci, görevi Mustafa Elitaş’tan devraldı. Törene eşi Ayşen Zeybekci ile katılan Zeybekci, politikalarının belli olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra yapmamız gereken çok çalışmaktır. Taş üstüne taş koymak, durmadan çalışmak, bütün dünya kazan biz kepçe Türkiye’mizin etkinliğini artırmaktır” dedi. Zeybekci’nin önceki bakanlığı döneminde dolar 3 lirayı aşarken, kura müdahaleden yana olmadığını belirtmişti.

65’inci hükümette ekonomi kurmayları arasına 2 yeni isim katıldı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Ekonomi takımında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yerlerini korudu. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni kabinede Kalkınma Bakanı oldu.

Haberin Devamı

Son imzayı attı

Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı olarak son imzayı Konya’da yapılacak şehir hastanesinin kredi imza töreninde attı. Törene katılan Müezzinoğlu, yeni Sağlık Bakanı’nın kim olacağını henüz bilmediğini, ancak önemli de olmadığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, “Edirne milletvekiliyken arkadaşlar bir ev ziyareti programlamışlar. Tam kapıdan girdim içerideki hanımefendi ‘Bakan oldunuz, bakan oldunuz’ diyordu. Şimdi de buradan ‘Bakanlığınız bitti, bakanlığınız bitti’ diye haber gelebilir” diye konuştu. Kalemi eline alan Müezzinoğlu gülerek, “’Belki son imzanız olur diye size kalem hediye ediyorum’ diyor. Böyle dost varken...” ifadesini kullandı. Toplantı sırasında merakını yenemeyen Müezzinoğlu’nun gazetecilere dönerek, “Bu sefer ben sorayım, haber var mı?” demesi gülüşmelere neden oldu.