CHP Genel Başkanı Sharon Stone olsun

Geçtiğimiz hafta Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun yankıları sürüyor. Toplantıları değerlendirenler, öne çıkan isimler arasında Tony Blair, Gerhard Schröder, Tayyip Erdoğan, Sharon Stone, Angelina Jolie gibi isimleri saymışlar

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun yankıları sürüyor. Toplantıları değerlendirenler, öne çıkan isimler arasında Tony Blair, Gerhard Schröder, Tayyip Erdoğan, Sharon Stone, Angelina Jolie gibi isimleri saymışlar.

Takip ettiğim kadarıyla gerçekten de gerek yaptıkları açıklamalar gerekse toplantılar esnasında gerçekleştirdikleri çalışmalarla en çalışkan ve en çok ses getiren isimler Tayyip Erdoğan ve Sharon Stone oldu.

Tayyip Erdoğan neredeyse 10 dakikada bir birileriyle görüşüp sürekli açıklamalar yaparken Sharon Stone da yaptığı tek bir konuşmayla korunmaya muhtaç çocuklar için 10 milyon dolar yardım topluyordu.

Peki öne çıkan bu iki isim toplantılar sırasında hiç karşılaşmadı mı? Tabii ki karşılaşmışlar. Biz niye bu karşılaşmayı göremedik? Çünkü Başbakan Tayyip Erdoğan, Sharon Stone ile karşılaşmasını fotoğraf çekerek ölümsüzleştiren Başbakanlık foto muhabirine talimat vererek fotoğrafın basına dağıtılmamasını istemiş.

***

Merak ediyorum. Tayyip Erdoğan'ın Sharon Stone'la el sıkışırken fotoğrafının yayınlanmasının ne sakıncası olabilir? Sakıncası olmak şöyle dursun, dünya basınında yer alacağı için özellikle TV dizileri marifetiyle gerçekleştirilen Türkiye aleyhine propagandanın had safhada olduğu ABD'de işe yaramaz mı?

Bence yarar. Ancak bilinmeyen bir nedenle Tayyip Bey bu fotoğrafın veya fotoğrafların yayınlanmasına izin vermiyor. Bu durumda aklıma hemen Yunanistan Başbakanı'nın Emine Erdoğan'ı başörtüsünden öperken çekilen fotoğrafın yayınlanması sonrası kopan fırtına geldi.

Belki buna benzer bir huzursuzluk olmamasını istedi Tayyip Bey.

Belki Emine Erdoğan'ın bu konularda bir hassasiyeti var da biz bilmiyoruz.

Ancak şu bir gerçek ki, yayınlanmaması, fotoğraflar üzerindeki spekülasyonların artmasına neden olacaktır.

Fotoğrafların mahiyetinin ne olduğu daha da fazla merak edilecektir.

***

Bu fotoğraf olayı bence CHP'yi de yakından ilgilendiriyor. Farkındaysanız gerçekleşen kurultay adı altındaki rezilliğin ardından AKP'liler pek bir yorum yapmadılar. Bıyık altından gülüyorlar çünkü CHP'nin haline. Ne Baykal'ın ne de Sarıgül'ün AKP'ye rakip olabileceğini düşünüyorlar.

O zaman CHP'nin ihtiyacı olan ve AKP'yi korkutacak isim arayışına çözüm olabilir pekala Sharon Stone.

Fotoğrafından bile bu kadar korktukları Sharon Stone'un CHP'nin başında olduğunu düşünsenize. AKP için hiç iyi olmaz bence.

Karayolları 305 trilyonu nereye harcadı acaba?
Geçtiğimiz yılın köprü ve otoyol gelirleri 305 trilyon lira olmuş. Sadece bir önceki yıla göre bile gelirlerdeki artış 80 trilyon lira. Peki bizim paramızla yapıldığı halde geçmek için üstüne ayrıca para verdiğimiz bu köprülerin ve otoyolların durumu nasıl? Bir felaket elbette.

Ücretli yol uygulaması ile ilgili eleştirileri pek çok kez "toplanan paraları köprü ve otoyolların bakımı için kullanıyoruz" açıklamasıyla geçiştirdi yetkililer.

Peki geçen yıl toplanan bu 305 trilyonun kaç kuruşu bakım çalışmaları için kullanıldı acaba? Köprü ve otoyollara sürekli para veren bir vatandaş olarak bu soruyu sormaya hakkım var diye düşünüyorum. Çünkü para vererek kullandığımız yollar ve köprülerin içler acısı hali apaçık ortada.

Rüzgârda kopan bağlantı elemanlarının taşıdığı köprüler, delik deşik, köstebek yuvası gibi yollar, acil bir durumda kullanacağınız yardım sistemleri çalışmayan otobanlar sarmış dört bir yanımızı. Madem bakım çalışmalarında kullanmayacaksınız, o zaman niye alıyorsunuz bu geçiş ücretlerini. Para alınmayan yollara göre daha fazla ihtimam gösterilmesi gerekmez mi bu yollara? Eğer öyleyse geçen yıl toplanan 305 trilyonun ne kadarı bakım çalışmaları için harcanmış, açıklasın Karayolları yetkikileri de bilelim, paralarımız nereye gitmiş.

DİĞER YENİ YAZILAR