Gazete Vatan Logo

Nihat’ın öldürülmesinde bir polis tutuklandı

Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bir polis tutuklandı.

Cizre’de çıkan olaylarda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. Fox TV Ana Haber’de önceki akşam yayınlanan görüntülerde yol kenarında bir grup çocuğun içinde yer alan Kazanhan bir anda vurularak yere yığılıyor. Bir kamyonetle hastaneye götürülen Kazanhan hayatını kaybediyor. Bir başka mobese görüntüsündeyse Kazanhan’ın öldürüldüğü yerin karşısında bir zırhlı polis aracı duruyor. Bir polis içeriden bir şey alırken kameranın açısı değişiyor.

Görüntüler dosyada

Görüntüler soruşturma dosyasına da girerken, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında, Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde görevli ve olay günü geçici görevle Cizre’ye gelen ekipte yer aldığı bildirilen bir polis tutuklandığı ortaya çıktı. Kazanhan’ın öldürülmesinden sonra İçişleri Bakanlığı’nın emriyle inceleme yapan müfettişler olayda kamu görevlilerinin sorumlu olabileceğini rapor etmişti.

Haberin Devamı

Aile: Affetmeyiz

Kazanhan’ın babası Mehmet Emin Kazanhan ise “Çocuğum mahallenin ortasında polis tarafından katledilmiştir. Oğlum can çekişirken bile arkasından ateş ediyorlar bir de gaz atıyorlar. Hem de bu katliamın görüntüleri vurdukları polis aracının içindeki kameradan çekilmiş. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Davutoğlu’nun hemen bir gün sonra yaptıkları açıklamaları çok yanlıştı. Görüntülerle bütün yalanları ortaya çıktı. Devlet özür dilese de hallolacak, affedilecek bir durum değil” diye konuştu.