Gazete Vatan Logo

Nihat Hatipoğlu: Hiçbir cemaate mensup değilim

Hangi cemaate mensup olduğu herkes tarafından merak edilen ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, "Benim cemaatim Hz. Muhammed'in cemaatidir. Bana bu cemaat yetiyor" dedi.

Nihat Hatipoğlu: Hiçbir cemaate mensup değilim

20 yıldır ekranlarda olan ve bir çok kesim tarafından ilgiyle takip edilen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesine verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü ilahiyatçı "Milyonlar sizin takip ediyor. Ama çevrenizde insan toplamıyorsunuz veya cemaatleşmiyorsunuz. Bunu özellikle mi yapıyorsunuz?" sorusuna "Benim cemaatim Hz. Muhammed'in cemaatidir. O bizim liderimiz, sığınağımız, efendimizdir. Bence en büyük cemaat Hz. Muhammed ümmetidir. Bana bu cemaat yetiyor. Keşke ona layık olabilsek" yanıtını verdi.

İşte röportajdan dikkat çeken diğer kısımlar;

REFERANDUM TAHMİNİ NE?

-Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir seçim yapacak. Türkiye'nin geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?

Ben Türkiye'yi ve dinimizi birbirinden ayırmıyorum. Ben her şeye din penceresinden bakıyorum. Bu ülkenin dualı bir ülke olduğuna inanıyorum. Ben bunları gittiğim yerlerde görüyorum. Bunların birçoğu ekrana yansımıyor. 16 Nisan referandum undan sonrası için çok ümitliyim. Sonuç mutlaka iyi olacak. Milletimiz doğru olan kararı verecektir. Halk yanlışta ittifak etmez. Türkiye'nin önü çok açılacak. Milletimiz tekrar eskiye dönmeyecek. Ne Türk ne Kürt, Ne Alevi ne Sünni eski oyunlara gelmeyecek. Bunlar artık eskide kaldı. Ben geleceğimizi çok güzel görüyorum. Türkiye'deki gelişmeyi görmek için bir süre buradan ayrılıp gelmek lazım. Evlatlarımıza daha güçlü bir ülke bırakmak için gayret göstermeliyiz.

Haberin Devamı

FETÖ YİNE KALKIŞMADA BULUNUR MU?

- FETÖ tehlikesi bitti derken hala operasyon yeteneğini sürdürmeye çalıştığını görüyoruz. Bu ihanet şebekesi Türkiye'den kazındı mı sizce?

Artık gücünü kaybettiğini ve belini doğrultamayacağını düşünüyorum. Yeni 15 Temmuzlara cesaret edebileceğine inanmıyorum. Zaman zaman bu tür söylentiler benim de kulağıma geliyor. Elbette dikkatli olunmalı. Bu kez 15 Temmuz'daki karşılıktan daha sert bir karşılık bulabilirler. Bu sefer bu millet hepsinin kökünü kazır. Bu kalkışma tümünün intiharı olur. Ben böyle bir intihar girişiminde bulunacaklarını beklemiyorum. Bulunurlarsa kendileri bilir.

Haberin Devamı

YÖK ÜYELİĞİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

- YÖK üyeliğine atandınız, hayırlı olsun. Bu görevi bekliyor muydunuz?

Ben Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Kendisi ile benim ayrı bir muhabbetim var. Böyle bir görev beklemiyordum. Tensip buyurmuşlar ben de kabul ettim. YÖK üyesi ilahiyatçı arkadaşımızın görev süresi bitince beni atamışlar. Ben de bu görevi onurla kabul ettim. Kararname imzalandıktan sonra haberim oldu. Yarım saat içinde yüze yakın YÖK ile ilgili istek geldi. Sosyal hayatı yok sayan bir İlahiyat elbette düşünülemez. Özellikle İlahiyatlarla ilgili aklımda önemli işler var. Çünkü toplumun buna ihtiyacı var.