Gazete Vatan Logo

Nihat Genç ekşisözlük'e neden bu kadar kızdı?

İşte eksisözlük yazarlarının Genç hakkında yazdıkları yorumlardan birkaçı...

nihat dogan vs nihat genc: nihat doğan "size yemin ederim, karşımda bunları sinek gibi ezmezsem namerdim"

nihat genç "topunun yedi sülalesini gelmiş gelecek zürriyetlerini analarını bunları yetiştiren hocalarını bunları bu ekranlara salan para babalarını bunları fişfişleyen entel ağbilerini bunları aferimlerle gazlayan o dergide bu tezgahta bu partide okşayan tetikçilerinin hepsini hayatım boyunca yaşadıkça rezil kepaze etmekten çekinmeyeceğim.."

fark göremiyorsanız neden daha fazla ödeyesiniz


the cranberries yeat s grave


---------


ekşi sözlük'te hakkında yazılanlardan ece erken misali rahatsız olmuştur. ama olabilir. bizim onu eleştirdiğimiz gibi o da bizi eleştirebilir. bazısına göre haklıdır. belki de fazla üstüne gidilmiştir, adam bir yerde patlamıştır artık. bütün dedikleri tartışılabilir, hepsinde haklı da olabilir ama "kimin adına çalışıyorsunuz" nedir abicim. he ntv için çalışıyorum. entry başına veriyolar 5-10 milyon. öyle sigara paramızı çıkarıyoruz. nedir yani. bilip bilmeden konuşuyormuşuz. sen ne biliyorsun sözlük hakkında da konuşuyorsun. ayrıca iyi oku bir tane küfür bulamazsın şurada...
bilinçli yapmışsa ayıptır. bilmeden atmışsa dilerim bir gün anlar bizi. cık cık cık

want2die


---------


bir şahıs için "insanımsı" yazmanın bile hakaret sayıldığı bir sitenin yazarlarını yılan, fare ve böceklere benzetmiş sakallı amca... bu arada günlük hayatta bir fıkra bile anlatamadığımızı ve orkid kullandığımızı nereden, nasıl öğrenmiş hayret ettim doğrusu... o kadar dedim size sağda solda bahsetmeyin şunlardan, rezil oluruz diye...

unutmadan bir de şu vardı ki müthişti:

- ama hakkınızda iyi şeyler de yazılmış...
- onlar dengeleme! terazi onlar! bilerek yapıyorlar!

forrestgump


----------


sözlük yazarlarında zeka olmadığını iddia etmiştir. sözlükten bir ürün meydana gelmediğinden bahsetmiştir.
bize fare demiştir, bize örümcek demiştir, muhatap almıyormuş bizi.
konuşmasının 10 dakikasını bize ayırarak ne kadar muhatap almadığını göstermiştir.
nicklerin ardında gizlendiğimizi söylemiştir, başka da birşey diyememiştir. eleştirilere cevap verememiştir. ah demagocik nihat..

co2s2




---------


iyi söylemiş. nihat genç'in saçmaladığını farkedebilmek için böyle uç bir örneğe ihtiyacı olan insanlar var sözlükte. ekşi sözlükle ilgili söylediği şeyin saçmalığı o kadar bariz ki bundan yola çıkarak yapılacak bir analoji ile çok daha önemli bir sonuca ulaşabiliriz. o sonuç da, hayatı, evreni ve herşeyi tek ve büyük bir komplo teorisi* altında toplamak isteyenlerin mantık yapısının ifşasıdır. bir duruş olarak komplo teorisyenliğinin zavallılığını göstermesi bakımından çok yararlı olmuştur nihat genç'in ekşi sözlük hakkındaki sözleri bence. ha bir de akşamıma neşe kattı o da var. teşekkür ediyorum kendisine şahsım ve editörüm adına.

pesa


---------


üstün zekasına iltifat etmek amacıyla bu akşamki entry seçkimizde editöryal ekibimiz tüm marifetlerini sergileyecektir. (tüm secereni biliyoruz sevgili nihat genç, tüm kitaplarını okuduk, attığın her adımdan haberimiz var, eğer hakkında iyi bir şeyler yazılacaksa onu da burada biz yazarız.)

zuhtu pekmez


----------


gözümün açılmasına vesile olmuş kişidir.
buradan editöryel kadroya sesleniyorum:
bunca zamandır şu ekşi sözlük camiasında "gece denizkızı" olarak varım da, bir kez yönlendirmediniz, şunu yaz, bunu yazma demediniz, kime hakaret edeceğimi söylemediniz, saldım çayıra, mevlam kayıra dediniz herhalde... ne eksiğim var benim "gece yılanı ", "gece faresi" kod adlı arkadaşlardan? teessüf ederim...
burada yazmaktan çok büyük menfaatler sağlayan ve nikinin arkasına saklanan kulunuz mermaid...
kısacası
saçmalamıştır

mermaid



--------


ntv editörlerinden birinin beni yönlendirmesi sonucu sakalını kesmesini tavsiye ettiğim kişi

charlesbukowski


-----------



ayıptır söylemesi, nihat genç ne zaman "er meydanı"na çıksa karşısında her dediğine kafa sallayan, "efendim ne büyük bir hikmet yumurtladınız" havasında birisi oluyor. ekşi sözlük ise öyle bir yer değil, mesela çıkıp "orhan pamuk hakkında dış basında çıkmış bir yazı falan yoktur" gibi bir hikmet yumurtladığınız anda elinizde patlıyor; burada her görüşten insan var, allah sizi inandırsın, bunların arasında iddialarınızı objektif gerçeklikle karşılaştırma yetisine sahip olan insanlar bile var. daha açık söyleyeyim, sizi televizyona çıkarıp karşınızda kafa sallamaktan maddi çıkarı olan insanlar yok. bu açıdan ekşi sözlük, televizyon ekranıyla karşılaştırınca "gerçek hayat"a çok daha fazla benzeyen bir ortam.

velhasıl aman dikkat diyorum, meydan okumak kolay fakat insan pişman olabilir.

can sebahattin dere



----------


zannimca kendisine degisik zamanlarda sozluk'ten bahsedilmis, o da en sonunda gitmis alel acele kendisi hakkinda yazilanlara soyle bir bakmis, sinirlenmis ve ortaligi batirmistir. oysa kendisi hakkinda oldukca guzel seylerin de yazildigi bir yermis sozluk ve hatta serdar akinan "abi, orda senin hakkinda yazilan iyi seyler de var..." seklinde araya girmeye calismis ama arkadas hakaret edip edip rahatlayana kadar herhangi birinin araya girmesi ne mumkunmus 17-20 yas arasi genc cocuk.

acilin ben doktorum

Haberin Devamı