Gazete Vatan Logo

Nihat Ergün, hedeflerini açıkladı

Nihat Ergün özel röportajıyla TÜBİYAD 21.Yüzyıl Dergisi’nde...

Türkiye’nin İlk Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün özel röportajıyla TÜBİYAD 21.Yüzyıl Dergisi’nde...

Türkiye'nin finans ve bilişim merkezi olma misyonuyla çalışma faaliyetlerini sürdüren TÜBİYAD'ın 3 aylık dönemlerle yayınladığı 21.Yüzyıl Dergisinin bu sayısındaki kapak konuğu İlk Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün oldu.

Röportajında Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanındaki hedeflerini ve bilişim vadisinin önem ve önceliğini anlatan Bakan özellikli, yetişmiş ve erkin insan kaynağının rolüne dikkat çekti. TÜBİYAD gibi sivil toplum kuruluşlarının içerisinde barındırdığı üyelerinin bilişim vadisi projesi için hazırlıklı olmasını istedi. Bakanlığı ile ilgili yapısal değişikliklere de yer veren Ergün; 2023 yılına kadar,

- 2 trilyon dolar Gayri safi Yurtiçi hasılaya ulaşarak dünyanın ilk 10 büyük ekonomileri arasına girmek,
- İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak,
- Orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrasya'nın üretim üssü olmak,
- Üretim ve ihracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını %20'lere çıkarmak gibi hedeflere öncelikle dikkat çekti.

Ekim ayının ilk haftası itibariyle tüm özel sektörlerin ve kamu sektörünün yöneticilerine ulaştırılacak olan 21.Yüzyıl Finans ve Bilişim Yöneticileri dergisinin bu sayısında ayrıca Temel Kotil – Türk Hava Yolları, Mustafa Su – Anadolu Sigorta, Ali Pandır – Tofaş, Serdar Sayar – Oracle gibi ekonomiye yön veren sektörlerin üst düzey yöneticilerinin görüş ve tecrübelerini içeren röportajlara yer verildi.

Haberin Devamı