Gazete Vatan Logo

Niğde'de kaza: 4 ölü, 42 yaralı!

NİĞDE’de E-90 karayolu 5 Tepeler Mevkii’nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi öldü, 42 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında Altunhisar yol ayrımı yakınlarında duble yolda meydana geldi. 58 yaşındaki Recep Çelik’in yönetimindeki 33 HK 508 yolcu otobüsü, kontrolden çıkınca, aynı güzergahta giden 35 yaşındaki Bayram Gültekin yönetimindeki 68 DK 901 kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyon da önünde giden 47 yaşındaki Ahmet Sarmaşık yönetimindeki 01 P 2786 plakalı TIR’a çarptı.

Zincirleme kazada, otobüs şoförü Recep Çelik, muavinler Tayfun Gökçe ile Ersoy İlgili kaza yerinde, ağır yaralannan yolculardan 47 yaşındaki Gülbeyaz Günal ise, götürüldüğü Aksaray Devlet Hastanesi’nde öldü. Kazada yaralanan 42 kişi Aksaray, Altunhisar ve Niğde Devlet Hastaneleri’ne götürülerek tedaviye alındı.

"ŞOFÖR UYUDU" İDDİASI

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken otobüs yolcuları, sürücü Recep Çelik’in yolculuk sırasında birkaç kez uyukladığını, bu nedenle kendisini uyardıklarını ancak şoförün değiştirilmediğini öne sürdü. Kamyon şoförü Bayram Gültekin ise, "Seyir halinde giderken arkamdan bir araç vurdu. Ne olduğunu anlayamadım. Kamyonun ön camından fırladım. Gözümü açtığımda sebze kasalarının içindeydim. Daha sonra hastaneye kaldırdılar" dedi.

TIR şoförü Ahmet Sarmaşık de hastanede jandarmaya verdiği ifadesinde, "Normal hızla yolumda gidiyordum. Büyük bir gürültü duydum. TIR kontrolümden çıktı. Kazadan sonra aracımdan indiğimde kamyonun bana çarptığını fark ettim" dedi.

Haberin Devamı